Uuden Ghostbusters-elokuvan budjetilla tekisi noin sata suomalaista elokuvaa

Sony ottaa ison riskin tulevan Ghostbusters-elokuvan kanssa, sillä vaikka Paul Feigin ohjaama kauhukomedia onkin täynnä tunnettuja ja hauskoja näyttelijöitä, on hintalappukin aikamoinen.

The Hollywood Reporterin mukaan Feigin Ghostbustersin budejtti on 154 miljoonaa dollaria, eli noin 144 miljoonaa euroa. Suomalaisen elokuvan keskimääräinen budjetti on noin 1,4 miljoonaa, mikä tarkoittaa sitä, että Haamujengiin käytettävällä summalla tekisi noin sata kotimaista elokuvaa.

Ghostbustersin ensimmäinen budjettiarvio oli vielä hurjempi, noin 169 miljoonaa dollaria, mutta Feig laitettiin studion toimesta muokkaamaan käsikirjoitusta, jotta summa saataisiin vähän pienemmäksi.

Elokuvan hintalappu ei ole nykypäivän blockbuster-viidakossa mitenkään järjetön, mutta päälle tulevat tietenkin vielä markkinointikulut, jotka luultavasti lähes tuplaavat summan. Ja tosiasia on, että elämme yhä vuonna 2015 maailmassa, jossa neljä naisnäyttelijää kauhukomediassa ovat paljon isompi taloudellinen riski kuin neljä miesnäyttelijää kauhukomediassa.

Sonylla on siis kova luotto Kristen Wiigiin, Melissa McCarthyyn, Kate McKinnoniin ja Leslie Jonesiin. Koska nämä naiset auraavat tietä seuraavalle Ghostbusters-elokuvalle, jonka pääosassa nähdään ainakin Channing Tatum.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut