Uusi Bob Marley -elokuva tekeillä

19.8.2010 14:17

Muutaman viime vuoden aikana legendaarisesta Bob Marleysta on ollut tekeillä jo parikin elokuvaa. Nyt reggaelaulajasta ollaan tekemässä Lontooseen sijoittuvaa elämänkertaelokuvaa.

Deadlinen mukaan brittiläinen ohjaaja Jenny Ash on kehittelemässä elokuvaa Marleyn elämästä Lontoossa 1977. Vuosi oli muusikon elämälle monin tavoin merkittävä – Marley jätti kotimaansa Jamaican tappoyrityksen jälkeen, esiintyi Lontoon Rainbow Theatressa ja sai tietää sairastavansa syöpää, johon hän lopulta kuoli vuonna 1981.

Marleylla oli tuona vuonna myös suhde Cindy Breakspearen kanssa, joka oli silloinen Miss Maailma. Ash tahtookin elokuvassaan keskittyä parin suhteeseen sekä sen aiheuttamaan kolmiodraamaan Marleyn, Breakspearen ja muusikon vaimon, Ritan välillä.

Toistaiseksi elokuvaan ei ole valittu näyttelijöitä. Elokuvan etenemisellä on myös iso este edessään, sillä ohjaajalla ja tuotantoyhtiö Greenacre Filmsillä ei tällä hetkellä ole oikeuksia Marleyn musiikkiin. Oikeudet omistaa muusikon leski, Rita Marley, joka ei välttämättä ole kovin suosiollinen projektin suhteen elokuvan keskeisimmän aiheen takia.

Lisää luettavaa