Uusi sarja alkaa tänään – Piditkö Ylen hittisarjasta Aikuiset? Sitten tämäkin saattaa olla sinun makuusi?

Sarja kuin sateinen Vantaa.

28.11.2023 10:00

Ylen tuottama komediasarja Kiitos elämä käsittelee parikymppisten ahdistusta, menestymisen pakkoa ja mielenterveyspalveluiden saavuttamattomuutta ronskilla otteella.

Ulosoton piinaama, rahaton ja asunnoton dj Emilia majailee lähiökerrostalon pannuhuoneessa, eikä myönnä ongelmiaan. Menestymisen pakko ja kulissielämän ylläpitäminen alkavat käydä Emilian voimille, kunnes ekofasisti Kivi tarjoaa yllättävän ratkaisun. Voisiko rapduo olla poispääsy kaikista huolista?

Kiitos elämä on absurdi satiirinen komedia, jossa parikymppisten ahdistukset ja pelot puristetaan kaikki samaan inhorealistiseen pakettiin. Koti lähtee alta, perintäkirjeet kasaantuvat ja työkkärin tiski kutsuu.

Päärooleissa nähdään Sara Paasikoski, Minea Lång ja Niki Rautén. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Kaarina Hazard, Iida-Maria Heinonen, Niklas Normio, Markku Haussila ja Alexandra Gustafsson.

Kiitos elämä -sarjan taustalla on käsikirjoittaja-ohjaajakaksikko Malin Nyqvist ja Milla Pelkonen. Alun perin toisilleen tuntemattomat tekijät tapasivat vuoden mittaisessa komediaworkshopissa. Sen päätteeksi käynnistyi kirjoittamisprosessi, jonka lopputuloksena syntyi yhteinen komediasarja.

Nyqvist ja Pelkonen totesivat, että heitä yhdistää ainakin kaksi asiaa: musa ja mielenterveys. Tekijät ammensivat sarjaan elementtejä paitsi musiikkitaustastaan myös omakohtaisista kokemuksistaan burnoutista ja masennuksesta.

Sarjan vertailukohteeksi nousee helposti Ylen hittisarja Aikuiset. Yhtäläisyyksiä löytyy: On elämänkriiseissä rypeviä milleniaaleja, kulttuuriviittauksia ja helsinkiläistä itseironiaa.

Mutta jos Aikuiset voidaan nähdä jonkinlaisena eskapistisena kuvauksena milleniaalin elämästä kesäisessä Kalliossa, on Kiitos elämä ennemmin kuin sateinen Vantaa.

Kiitos elämä nähdään Areenassa 28.11. alkaen. TV2 esittää tiistaisin kaksi jaksoa kerrallaan. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa