Uusi suomalainen pääomarahasto edistää laatuelokuvien ja -sarjojen toteutumista

Laatuelokuvia ja -sarjoja tekeillä useita.

31.3.2021 08:00

Aurora Studios käynnistää Finnish Impact Film Fund -rahaston mahdollistamaan laadukkaiden kotimaisten elokuvien ja sarjasisältöjen toteutumista.

Pitkien elokuvien ja sarjojen kehittelyyn, rahoitukseen, tuotantoon ja levitykseen erikoistuva Aurora Studios aloitti toimintansa vuosi sitten.

Yhtiön omistajia ovat Otava Oy sekä Tuntematon sotilas -elokuvan rahoituksen keränneet sijoittajat, CapManin perustajana tunnettu pääomasijoittaja Ari Tolppanen sekä ICECAPITALin perustaja, investointipankkiiri Ari Lahti.

Finnish Impact Film Fund (FIFF) on yksityinen pääomarahasto, jonka pääomasitoumusten määrä on yhteensä 5,5 miljoonaa euroa. Rahaston sijoittajina ovat Foreningen Konstsamfundet, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Suomen Kulttuurirahasto, Saastamoisen säätiö, sekä Aurora Studios Oy:n omistajat. Aurora Studios toimii rahaston managerina.

”Aurora Studios on perustettu helpottamaan tuottajien ja tekijöiden työtä sekä edistämään laadukkaiden kotimaisten audiovisuaalisten sisältöjen toteutumista. FIFF -rahasto on osa tätä strategiaa. Sen avulla voimme toimia vielä paremmin tekijöiden ja tuottajien kumppanina ja liittolaisena sekä auttaa lahjakkaita tiimejä tuomaan monimuotoisia ääniä, tarinoita ja visioita yleisöille”, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen kertoo.

Aurora Studios on jo mukana parissakymmenessä projektissa, joissa kirjoista tai alkuperäisistä käsikirjoituksista kehitetään tulevina vuosina kuvattavia pitkiä elokuvia tai tv-sarjoja.

Ohjaaja Aleksi Salmenperän uusi elokuva Kupla on Finnish Impact Film Fund-rahaston ensimmäinen sijoituskohde. Kuplan tuottajana on toiminut Minna Haapkylä, joka myös näyttelee elokuvassa Tommi Korpelan ja Stella Leppikorven kanssa.

Yhtiön levitettäväksi on tulossa mm. Sorjonen: Muraalimurhat -elokuva, jossa tv-sarjasta tutut hahmot ja näyttelijät siirtyvät valkokankaalle ratkaisemaan yhteiskunnallisesti sävyttynyttä murhavyyhtiä.

Juuso Syrjän ohjaamassa elokuvassa nähdään mm. Ville Virtanen, Anu Sinisalo ja Sampo Sarkola.

Levitystä odottaa myös Inka Kallénin, Aku Hirviniemen ja Andrei Alénin tähdittämä, Aku Louhimiehen ohjaama Odotus, viime kesänä Turun saaristossa kuvattu kolmiodraama.

Lisää luettavaa