Uusi tutkimus kertoo: amerikkalaiset pilaavat TV-sarjat ystäviltään brittejä helpommin

24.9.2014 18:53

Netflixin ja muiden streaming-palveluiden tultua arkipäiväisiksi tavoiksi seurata TV-sarjoja, on keskustelu sarjojen spoilaamisesta noussut yleisemmäksi. Aikoinaan sarjat katsottiin TV:stä, ja jos missasit yhden jakson, ei ollut muuta mahdollisuutta kuin kysyä kaverilta, mitä siinä tapahtui.

Nykyään on kuitenkin toisin, eikä kukaan halua kuulla suosikkisarjansa juonipaljastuksia, vaikka katsoisikin sarjaa paljon muita jäljessä. Tämän takia asiaa on myös tietenkin pitänyt tutkia.

Netflixin tuoreen tutkimuksen mukaan amerikkalaiset ovat paljon ahkerampia spoilaamaan sarjoja kuin britit. Tutkimus kertoo, että amerikkalaisista 76% pitää spoilereita välttämättömänä pahana, kun taas britit suhtautuvat asiaan paljon vakavammin, ja vain 24% kansasta hyväksyy juonipaljastukset.

Briteistä 58% myös tuntee syyllisyyttä spoilattuaan juonen ystävälleen, kun taas amerikkalaisista vain 37% potee moisia tunnontuskia.

Paljonhan tästä tutkimuksesta ei käteen jää, mutta ennen jenkkeihin lentämistä kannattaa olla ajan tasalla, mikäli haluaa välttyä suosikkisarjansa spoilaamiselta.

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa