Uutta tietoa Amazonin Bond-kaupoista: Ei mikään äkkipäätös

Tv-sarja kiikarissa.

27.3.2022 10:30

Suoratoistoyhtiö Amazonin tiedotettiin ostaneen James Bond -leffojen taustalta tunnetun MGM-yhtiön viime toukokuussa. Huimalla 8,5 miljardin dollarin kaupalla Amazon varmisti samalla sen, että 007-elokuvien oikeudet päätyvät sen haltuun. Kauppojen vahvistus tapahtui tämän vuoden puolella.

Amazon ei ole lähdössä suin päin tekemään uusia Bond-elokuvia, mutta yhtiöllä on muita suunnitelmia legendaarisen agenttihahmon ympärille. Vaikka Bond vaihtoi omistajaa vasta nyt, Amazonilla on suunniteltu jo peräti neljä vuoden ajan 007-aiheista tv-sarjaa. Paljastus on kiinnostava mm. siksi, että vuonna 2019 entinen Disney-johtaja Bob Iger vihjaili olevansa kiinnostunut James Bondista ostomielessä.

Vuonna 2020 niin Netflix kuin Applekin kärkkyivät No Time to Die -leffaa suoratoistopalveluihinsa, kun sen elokuvateatterijulkaisu lykkääntyi. Tuolloin MGM asetti Bond-rainalleen kuitenkin niin kovan hinnan, että ostajaehdokkaat vetäytyivät.

Nyt tulilla oleva Amazonin 007’s Road to a Million -sarja on tositv-kilpailu, jossa on tarjolla haastavia tehtäviä eri puolilla maailmaa. Fiktiivisen agentin sijasta näitä tehtäviä suorittavat kaksihenkiset kisatiimit. Tehtävät vaativat sekä hyvää fysiikkaa että älyä, eli kyseessä on eräänlainen Amazing Race -realityn muunnelma.

Haku uutuussarjaan on päällä parhaillaan. Miljoonan punnan palkinnosta ei kuitenkaan pääse kisaamaan, ellei omaa Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisuutta ja ole vähintään 18-vuotias. Toisin sanoen, kriteerit ovat samanoloisia kuin myös Bondin osaa havitelleille näyttelijöille.

 

Lähteet: Indiewire, Variety, TIME, Business Insider

Lisää luettavaa