Vaihtamalla paranee? Luokkakokokous-hittikaava ei toiminut – Uutuuskomedia Swingers ei kiinnostanut suurta yleisöä

Parinvaihtokomedia tehtiin Luokkakokouksen konseptilla, mutta katsojat eivät rynnänneet teattereihin.

Luokkakokous-elokuvien tuottaja Jesse Fryckmanin uutuuskomedia Swingers ei päässyt hittilukemiin ensi-iltaviikonloppunaan.

Perjantaina ensi-iltaan tullut Pamela Tolan esikoisohjaus on Luokkakokous-hittien tapaan uusintafilmatisointi tanskalaisesta komediasta, jonka yhtä pääosaa esittää Aku Hirviniemi. Lisäksi parinvaihtokomediassa näyttelee useita kotimaisia suosikkinäyttelijöitä, kuten Janne Kataja, Kiti Kokkonen, Matleena Kuusniemi, Mikko Nousiainen, Roope Salminen ja Miitta Sorvali.

Swingers sai ensi-iltaviikonloppunaan 14 645 katsojaa, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että elokuvan kokonaiskatsojamäärä jää selvästi alle 100 000 katsojan rajan, arvioi Elokuvauutiset-sivusto.

Vuonna 2015 teattereihin tullut Luokkakokous keräsi ensi-iltaviikonloppuna 87 000 katsojaa, ja kokonaiskatsojamäärä oli 500 000. Seuraavana vuonna ilmestyneen jatko-osan Polttarit näki ensi-iltaviikonlopun aikana 83 000 katsojaa, ja kokonaismäärä oli hieman yli 300 000.

Episodin arviossa Swingersiä kehuttiin positiiviseksi yllätykseksi ja onnistuneeksi omassa lajityypissään. Isoa hittiä siitä ei kuitenkaan näytä syntyvän.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut