Vaikeuksiin joutunut Gina Carano täytti 42 – tältä hän näyttää nyt

Ura jatkuu vaikeuksista huolimatta.

17.4.2024 05:30

Gina Carano täytti 16. huhtikuuta 42 vuotta. Hän tuli suurelle yleisölle tutuksi viimeistään aloittaessaan näyttelijäuransa.

Carano oli ennen näyttelijäuraansa kamppailu-urheilija. hän kilpaili MMA:ssa Elite Xtreme Combat- ja Strikeforce-joukkueissa vuosina 2006-2009. Hän oli hyvin suosittu, ja häntä kutsuttiin naisten MMA:n kasvoiksi. Hän luopui lajista koettuaan ensimmäisen tappionsa Cyborg-nimiselle kamppailijalle.

Hän siirtyi sen jälkeen taistelukehistä fiktiivisiin taisteluihin näyttelijäksi. Hänen ensimmäinen merkittävä rooli oli toimintaelokuvassa Haywire (2011), jota seurasivat elokuvat Fast & Furious 6 (2013) ja Deadpool (2016).

Hän nappasi roolin myös Star Wars -universumista, The Mandalorian -sarjasta. Hän sai kuitenkin faniensa pettymykseksi sarjasta potkut kohutwiittinsä vuoksi. Hän vertasi twiitissä nykypäivän republikaaneja holokaustin aikaisiin juutalaisiin.

Tiettävästi hänen tarkoituksenaan oli kuvata sanakäänteillään vihaa, jota konservatiivit hänen mielestään kokevat Yhdysvalloissa poliittisten kantojensa vuoksi. Lucasfilm ei katsonut twiittiä hyvällä, ja kutsui Caranon sosiaalisessa mediassa julkaisemaa viestiä ”vastenmieliseksi ja mahdottomaksi hyväksyä”.

Hän nosti vastikään Elon Muskin tukemana oikeusjutun Disneytä ja Lucasfilmiä vastaan. Caranon kanteessa väitetään Disneyn ja Lucasfilmin syrjineen häntä, ja irtisanoneen hänet väärin perustein. Carano käytti jälleen värikästä kieltä, sillä hänen kanteessaan on Star Wars -viittauksia.

Kanteessa lukee muun muassa teksti ”vähän aikaa sitten, ei kovin kaukaisessa galaksissa, vastaajat tekivät selväksi, että heidän imperiumissaan hyväksytään vain yhdenlainen oikeaoppinen ajattelu, puhe tai toiminta, ja niitä ei suvaita, jotka uskaltavat kyseenalaistaa tai eivät täysin noudata sitä.”

Gina Carano sarjassa The Mandalorian.

Kanteessa lukee myös, että Carano ”kieltäytyi tukemasta liikkeitä ja ideologioita, joiden kanssa hän ei ollut samaa mieltä”. Carano on kirjoittanut sosiaalisessa mediassa viestejä muun muassa Black Lives Matter -liikkeeseen, pronomineihin ja koronasulkuihin liittyen. Kanteessa väitetään Caranon tulleen kiusatuksi mielipiteidensä vuoksi.

Carano kommentoi oikeusjuttuaan Twitterissä näin:

”Totuus on, että minua jahdattiin kaikista kirjoituksistani ja jokaisesta tykkäämästäni viestistä, koska en ollut ajan hengen hyväksyttävän narratiivin mukainen. Sanojani vääristeltiin jatkuvasti, jotta minut saataisiin demonisoitua ja epäinhimillistettyä äärioikeistolaiseksi extremistiksi. Se oli kiusaava mustamaalauskampanja, jonka tarkoituksena oli vaientaa, tuhota ja tehdä minusta esimerkki.”

Carano vaatii vähintään 75 000 dollarin vahingonkorvauksia ja hän haluaa lisäksi, että Disney pakotetaan palkkaamaan hänet uudestaan.

Carano elokuvassa Haywire (2011). Se löytyy Prime Videosta ja ilmaiseksi Rakuten TV:stä.

Vaikka välit ovat jäiset Lucasfilmiin ja Disneyhin, Carano kertoi vastikään, että hänen välinsä The Mandalorian -sarjan näyttelijöihin olivat ongelmattomat. Caranon mukaan hän ystävystyi Pedro Pascalin ja edesmenneen Carl Weathersin kanssa. Carano kertoi Pascalin kutsuneen häntä ”suojelijaksi”, mutta ei kertonut tarkasti, mitä se tarkoittaa.

Hän kuitenkin antoi ymmärtää kuvauksissa olleen ainakin jonkinlaisia ongelmia. Carano oli muun muassa mennyt ohjaajan luokse ja sanonut, että ”tämä tyyppi on aivan lopussa”. Sitten hän oli ehdottanut, että hän voisi jäädä kuvauksiin, jotta näyttelijä pääsisi kotiin lepäämään.

Caranon potkut ja oikeusjuttu ovat saattaneet vaikuttaa tähden uraan negatiivisesti, sillä hänellä ei juuri nyt ole tulevia projekteja listattuna IMDb:ssä. Hänen viimeisin elokuva on heikot arviot saanut draamakomedia My Son Hunter vuodelta 2022.

Caranon agentuuri United Talent Agency niin ikään tiputti hänet listoiltaan vuonna 2021. Maaliskuussa 2024 kuitenkin uutisoitiin, että hänellä on uusi edustaja Rob Weston’s Straightwire Entertainment. Carano sanoi, että hän työskentelee uuden tv-sarjan parissa, joten hänen uransa on kaikesta huolimatta jatkumassa.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Gina Caranosta

Hän sai vuonna 2012 parhaan naispuolisen toimintatähden Chuck Norris -palkinnon elokuvasta Haywire. Palkinto jaetaan näyttelijälle, joka osoittaa ”Hollywood-legenda Chuck Norrisin asennetta, henkeä, urheilullisuutta ja sisua”. Carano kutsui palkintoa ”uskomattomaksi kunniaksi”.

Hänen suosikkielokuvansa ovat True Romance (1993), Braveheart – Taipumaton (1995), Ystävät hämärän jälkeen (2010), Cry-Baby (1990) ja Butch ja Kid – auringonlaskun ratsastajat (1969).

Hänen vasemmassa silmässään on syntymämerkki, joka antaa vaikutelman mustasta silmästä. Se on yleensä meikillä peitettynä.

Gina Carano on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Muistatko Kauniit ja rohkeat -sarjan Carolinen – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia, HTR

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia