Vapise Ridley Scott? Monien katastrofien mies Roland Emmerichiltä tulossa gladiaattoritarina

Eeppinen sarja.

27.7.2022 18:31

Veteraaniohjaaja Ridley Scott on suunnitellut jo pitkään tekevänsä jatko-osan vuoden 2000 suurmenestykselleen Gladiator. Elokuvan kakkososan ensi-iltaa on tosin turha odotella henkeä pidätellen, sillä Scottilla on lisäksi tulilla iso läjä muita projekteja. Gladiaattoriteemaa on silti luvassa toiselta taholta, koska myös Roland Emmerich on kiinnostunut aiheesta.

Independence Dayn ja usean muun katastrofikuvauksen tekijänä tunnetuksi tullut Emmerich on vilkuillut menneisyyteen mm. tieteisrainansa Stargate – Tähtiportti puitteissa, mutta nyt hän tähyää ensimmäistä kertaa Antiikin Roomaan. Tällä erää Emmerich syöksyy täysillä muinaiseen aikaan, sillä hänen uusimman projektinsa pohjana toimii Rooman historiasta ammentava teos Those About to Die.

Kirjan tekijä, journalisti ja valokuvaaja Daniel P. Mannix, tunnetaan myös Disneyn sydäntäsärkevän Topi ja Tessu -elokuvan perustana toimineen Kettu ja koira -kertomuksen kirjoittajana. 1950-luvulla julkaistu Those About to Die edustaa hänen tuotantonsa merkittävintä päätä. Se myös toimi innoituksen lähteenä Scottin Gladiatorille. Robert Rodat (Pelastakaa sotamies Ryan) kääntää Mannixin teoksen nyt tv-sarjan käsikirjoitukseksi.

Projekti on Emmerichille poikkeuksellinen, sillä hänen filmografiastaan ei juuri tv-ohjauksia entuudestaan löydy. Those About to Die -sarja ei silti jääne kakkoseksi suurleffoille: Sen tapahtumapaikkaa maalaillaan suoratoistoyhtiö Peacockin ennakkotiedotteessa näyttäväksi, monimutkaiseksi ja korruptoituneeksi. Peacock lupaa myös, että sarjassa nähdään laaja joukko erilaisia hahmoja roomalaisen yhteiskunnan eri kerroksista, joissa [gladiaattoriurheilu,] politiikka ja liiketoiminta risteävät ja törmäävät. Sarjan näyttelijäkiinnityksiä ei ole vielä tiedotettu.

 

Lähteet: TVLine, Collider

Lisää luettavaa