Viaplayn uuden alkuperäissarjan aiheena on Ruotsin asevienti

Poliittinen trilleri Hiljaisuuden salaliitto nähdään Viaplaylla ensi vuonna.

15.9.2017 13:28

Kahdeksanosaisen arjan päähenkilö Robert Kastell (Jens Hultén) on entinen asekauppias, joka palaa Ruotsiin kostaakseen miehelle, joka on aiemmin yrittänyt murhata hänet.
Hultén on suomalaisille tuttu muun muassa Johan Falk -elokuvasarjasta. Hän näyttelee valmentaja Kurt Lindströmiä vuoden lopulla ensi-iltansa saavassa kotimaisessa jääkiekkoelokuvassa 95.

”Sarjasta löytyy monia moraalisten kysymysten tasoja aina valtaapitävistä yksittäisiin ihmisiin, ja sarjan edetessä voimme nähdä, millainen vaikutus niillä on eri hahmoihin. Päähenkilö Robert on ollut mukana asekaupassa vuosia aikaisemmin, ja nyt hän joutuu uudelleen vedetyksi alalle”, kertoo Jens Hultén.

Vera Vitali (Arne Dahl, Bonusperhe) näyttelee sarjan naispääosaa. Muissa rooleissa nähdään muun muassa norjalaisnäyttelijä Henrik Mestad (Miehitetty, Lillyhammer) sekä Krister Henriksson (Wallander).

Hiljaisuuden salaliiton kaikilla roolihenkilöillä on jokin suhde asekauppaan. Sarjan luoja ja pääkäsikirjoittaja Peter Arrhenius (Tervetuloa Ruotsiin!) haluaa sen herättävän keskustelua kiistellystä aiheesta, ruotsalaisesta aseteollisuudesta.

”Hiljaisuuden salaliitto on tarina kaksinaismoraalista ja syyllisyydestä. Sarjan päähenkilöt ovat sidoksissa toisiinsa, sillä he kaikki ovat tehneet huonoja valintoja ja tekoja, joita he katuvat, mutta joita ei saa tekemättömäksi. Ruotsi on merkittävä osa kansainvälistä aseteollisuutta. Tarina kerrotaan tätä taustaa vasten. Toisaalta kansakunnalla on maine neutraalina, liittoutumattomana rauhanturvaajana, toisaalta tosiasia on, että Ruotsi kuuluu maailman suurimpiin aseiden valmistajiin ja aseviejiin”, Arrhenius kertoo.

Sarjan ohjauksesta vastaa palkittu ranskalais-ruotsalainen Charlotte Brändström, joka on ohjannut muun muassa Outlander-sarjaa.

Hiljaisuuden salaliitto saa ensi-iltansa ensi vuonna Pohjoismaissa Viaplaylla.

Lisää luettavaa