Vielä hetken Netflixissä: viiden tähden scifi-elokuva – käsittelee minuutta, ihmisyyttä ja sielua älykkäästi

Chappie (2015) poistuu Netflixistä 20. heinäkuuta.

Lähitulevaisuuden Johannesburgissa järjestystä valvoo poliisien robottiarmeija. Chappie-niminen poliisirobotti varastetaan ja ohjelmoidaan uudelleen. Tämän ansiosta Chappiesta tulee ensimmäinen robotti, jolla on ajattelukyky ja tunteita.

Neill Blomkampin ohjaaman elokuvan pääosia esittävät Sharlto Copley, Dev Patel, Hugh Jackman, Sigourney Weaver, Yo-Landi Vi$$er ja Ninja.

Maailmalla Chappieta ei otettu kovin innostuneesti vastaan, mutta Episodin arviossa elokuvalle annettiin viisi tähteä. Alla on otteita arviosta.

”Eteläafrikkalaisen (vaikka elokuva meksikolais-yhdysvaltalaiseksi tuotannoksi onkin merkitty) Neill Blomkampin kolmas elokuva Chappie voisi yhtä hyvin puolustaa paikkaansa niin viime aikojen älykkäimpänä tieteistoimintana kuin tyhmimpänä elokuvana aikoihin. Se on kuitenkin niin viihdyttävä, että moisella luokittelulla ei pitäisi olla väliä. Toisaalta sen viihdyttävyys on perinteisessä kohderyhmäajattelumielessä niin oudolla haulikolla ammuttua, että on vaikea kuvitella, kenelle se todella on tarkoitettu.”

”Jotkut Chappien trailerit yrittävät luoda mielikuvaa toimintaspektaakkelista ihmisten ja robottien yhteenotosta. Mistään sellaisesta ei ole kyse, joten action-nistit saattavat pettyä. Elokuva käsittelee minuutta, ihmisyyttä ja sielua älykkäästi, mutta komedialliset elementit ja verenroiske saattavat vierottaa pohdiskelevan scifin ystävät.”

Katso traileri alta.

Lähde: Allflicks

Aiheeseen liittyvät jutut