Vielä hetken Netflixissä: Yksi kaikkien aikojen parhaita sukellusvene-elokuvia

Punaisen lokakuun metsästys (1990) poistuu striimipalvelusta 28. helmikuuta.

Tom Clancyn samannimiseen romaaniin perustuvassa elokuvassa neuvostoliittolainen sukellusvenekapteeni varastaa maansa uusimman ja kehittyneimmän ydinsukellusveneen. Yhdysvaltoja kohti suuntaavan kapteenin suunnitelmista on vaikea ottaa selkoa – aikooko mies loikata vai tehdä ydiniskun? CIA-analyytikko Jack Ryan epäilee miehen haluavan loikata, joten hänen on todistettava teoriansa.

John McTiernanin ohjaustyön pääosissa nähdään Sean Connery, Alec Baldwin, Sam Neill, Scott Glenn, Tim Curry ja James Earl Jones.

Punaisen lokakuun metsästys on erinomainen ja jännittävä sukellusvene-elokuva, joka pitää otteessaan alusta loppuun asti. Kyseessä on ehdottomasti tutustumisen arvoinen tapaus, mikäli se on jäänyt näkemättä.

Triviana voidaan mainita, että elokuva toi ensimmäistä kertaa valkokankaalle Tom Clancyn Jack Ryan -hahmon, jota esittää varsin mallikkaasti Alec Baldwin. Valitettavasti tämä jäi Baldwinin ainoaksi kerraksi Ryanin roolissa, sillä Näkymätön vihollinen -elokuvassa hänet korvattiin Harrison Fordilla.

Katso traileri alta.

Lähde: Allflicks