Vielä hetken Yle Areenassa: Vuoden 2015 paras kotimainen leffa

Kolmen tähden draama.

5.3.2023 19:00

Miekkailija (2015) on katsottavissa Yle Areenassa 10. maaliskuuta asti.

Klaus Härön ohjaama draama sijoittuu 1950-luvulle. Neuvostoliiton salaista poliisia pakoileva Endel on jättänyt taakseen Leningradin ja saapuu Haapsaluun. Hän saa viran opettajana ja alkaa opettaa lapsia miekkailemaan, mikä on hänen intohimonsa. Endel joutuu törmäyskurssille koulun rehtorin kanssa, ja tämä alkaa tutkia Endelin taustoja. Endelistä tulee isähahmo lapsille, ja hän joutuu valitsemaan oman turvallisuutensa ja lapsille pettymyksen tuottamisen välillä, kun lapset haluavat lähteä Leningradiin miekkailuturnaukseen.

Pääosissa nähdään Märt Avandi, Ursula Ratasepp ja Hendrik Toompere.

Miekkailija sai parhaan elokuvan Jussi-palkinnon ja pääsi parhaan ulkomaisen elokuvan Golden Globe -ehdokkaaksi, mutta gaalassa voiton vei unkarilaiselokuva Son of Saul.

Episodin arviossa Miekkailija sai kolme tähteä.

”Pohjimmiltaan Miekkailija on puhdasta vanhanaikaista viihdettä, jonka ei ole tarkoitus ottaa kantaa mihinkään tai kertoa mistään mitään. Se on optimistinen tarina hienoissa historiallisissa puitteissa eikä paljon muuta. Siitä huolimatta se on viihdyttävä ja nousee kotimaisten elokuvien vuoden tähänastiseen parhaimmistoon. Klaus Härön elokuvia voi edelleenkin pitää jonkinlaisina tapauksina”, kirjoitettiin arviossa.

Tässä linkki elokuvaan Yle Areenassa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa