Vielä tänään Yle Areenassa: Paluu tulevaisuuteen -ohjaajan hiuksia nostattava elokuva – suuressa roolissa tuhoutuneet WTC-tornit

IMDb-arvosana on 7,3.

Yle Areenan tarjonnassa on vielä tänään Robert Zemeckisin huiman jännittävä The Walk (2015) -elokuva. Se kertoo tosielämän nuorallakävelijästä Philippe Petit’stä, joka teki erittäin vaarallisen nuorallakävelyn nykyään jo tuhoutuneiden WTC-tornien välillä vuonna 1974.

Huimapään tarina kertoo, miten idea tempaukseen syntyi ja miten se saatetaan vaikeuksien kautta loppuun saakka. Elokuva on tyyliltään todella erikoinen kokemus. Elokuvan tähti Joseph Gordon-Lewitt muun muassa puhuu siinä suoraan kameraan.

Episodin arvostelussa kirjoitettiin aikanaan näin:

”The Walk on pullollaan kliseitä, mutta se ei oikeastaan häiritse. Kaikki on tehty sopivasti kieli poskessa. Syy sille, miksi ranskalaiset päähenkilöt puhuvat englantia, on juuri sopivan typerä: Petit’n täytyy opetella englantia toteuttaakseen suunnitelmansa. Jos Zemeckisin parin vuoden takainen tosidraama Lento otti itsensä liiankin vakavasti, The Walk on ihan toista maata. Se on rehellisen hölmö.”

Elokuvasta on tehty aiemmin myös dokumentti Man on Wire (2008), joka kannattaa myös katsoa, mikäli siihen tarjoutuu tilaisuus. Se on yhtä jännittävää, ellei jännittävämpää katsottavaa kuin itse elokuvakin, ja se löytyy tällä hetkellä HBO Maxista ja Telia Playsta. Alla traileri.

YouTube video