Viiden tähden ilta palkitsi dvd- ja blu-ray-elokuvien myyjiä ja vuokraajia

9.5.2014 14:30

Jo perinteisessä Viiden tähden illassa Helsingissä jaettiin palkintoja dvd- ja blu-ray-elokuvien myyjille ja vuokraajille. Tilaisuuden järjesti Suomen elokuvatoimistojen liiton tallennelevittäjät. Episodi luovutti Janne Katajan juontamassa gaalassa vuoden vuokrapisteen ja vuoden myyntipisteen palkinnot. Kyseiset asiakaspalvelupisteet valittiin Episodin järjestämässä lukijaäänestyksessä.

Vuoden vuokrapisteeksi äänestettiin Seinäjoen Makuuni. Viime vuoden voittaja, Kampin Makuuni Helsingistä oli nyt toinen ja kolmanneksi nousi Hämeenlinnan FilmTown. Vuoden jälleenmyyntipiste on Episodin lukijoiden mukaan Discshop, joka jätti kakkoseksi viime vuoden voittajan, Cdon.comin. Kolmanneksi tuli fyysistä kauppaa verkkopuotivoittoisessa äänestyksessä edustanut Anttila.

Anttila pärjäsi muutenkin, sillä Tallennelevittäjien liiton jäsenäänestyksessä se nimettiin parhaaksi jälleenmyyjäksi. Palkinnon jakoi Filmikamari ry:n toimitusjohtaja Tero Koistinen.

21_tapaaViiden tähden ilta -gaalassa palkittiin myös vuoden 2013 parhaat vuokra- ja myyntijulkaisut. Vuokrapuolella isoimmat nimikkeet olivat Django Unchained, 21 tapaa pilata avioliitto, Skyfall, Ted ja Unelmien pelikirja, joista voiton vei kotimainen, Johanna Vuoksenmaan ohjaama ja Nordisk Filmin levittämä 21 tapaa pilata avioliitto. Levittäjän edustaja uskoi kiitospuheessaan, että saman tiimin tuotannossa oleva komedia Viikossa aikuiseksi muodostuu samanlaiseksi hitiksi, kun se ensi vuoden keväällä saapuu teattereihin.

007_SkyfallVuoden isoimmat myyntijulkaisut olivat Hobitti – Odottamaton matka, Itse ilkimys 2, Niko 2 – lentäjäveljekset, Selänne ja Skyfall. Voittajaksi julistettiin SF Filmin levittämä vauhdikas Bond-seikkailu Skyfall. Sitä oli myyty yli 115 000 kappaletta.

(Pääkuva: Peter Engberg) 

Lisää luettavaa