Vin Diesel saatananpalvontapelileffan pääosaan? Frank Miller mukana? Myyty

Äärikristilliset ja -konservatiiviset piirit pitivät kovaa ääntä amerikanmaalla 80-luvulla. Liike yritti myös rantautua Suomeen huonolla menestyksellä. Parents Music Resource Center (PMRC) väitti lähes kaiken alakulttuurin olevan lapsille ja nuorille turmiollista, monessa tapauksessa myös saatanallista.

Viherpoliitikko Al Goren vaimo Tipper oli liikkeen suurisuisin johtohahmo. PMRC hyökkäsi aluksi musiikin kimppuun ja yritti kieltää vääränlaiset lyriikat ja turmiollisen musiikin. Sen seurauksena levyihin tuli niin sanottu parental advisory -tarra, jolla oli kuitenkin täysin päinvastainen vaikutus kuin mitä Gore halusi. Leiman saaneet levyt saivat ilmaista julkisuutta tarran myötä ja myivät kuin häkä.

Goren hysteriasta sai osakseen myös roolipelikulttuuri, eritoten fantasiapelien äiti, isä, puolituinen ja haltia: Dungeons & Dragons. PMRC väitti, että D&D:n pelaaminen oli kuin saatananpalvontaa, joka johtaa rituaalimurhiin, esiaviolliseen seksiin ja huumeiden käyttöön.

”Aivan kuten syöpä, on satanismi tullut pitkälle alkuajoista, kun hevimetallibändit rahastavat okkultismilla. Aina Manaaja-elokuvasta Dungeons & Dragons -fantasiaroolipeliin, satanismia on kaikkialla,” Tipper Gore kertoi eräässä haastattelussa.

Onneksi emme enää elä 80-luvulla, sillä Vin Diesel on ilmoittanut haluavansa näytellä uudessa Dungeons & Dragons -leffassa. Mikä kohu tästäkin olisi syntynyt?

Vin Diesel suorastaan rakastaa D&D:tä ja mainostaa peliä omilla some-sivuillaan aina kun on mahdollisuus. Dieselin historiaa vähän tunteville kerrottakoon, että lihaskimppu oli täysi nörtti kouluaikoina. Ja sitä hän on edelleenkin.

”He ovat lähestyneet minua jo aiemmin tämän kanssa, mutta minulla ei silloin ollut aikaa. Jos lähden projektiin mukaan, sen pitää olla jotain ihmeellistä. Aiemmat D&D-leffat ovat epäonnistuneet, eikä niitä ole tehty oikein. Oikein tehty elokuva onkin se suurin haaste perusstudiolle,” Vin Diesel kertoo.

Ensimmäinen Dungeons & Dragons -leffa näki päivänvalon vuonna 2000. Sen ohjasi Courtney Solomon ja Jeremy Irons näytteli pahaa maagi Profionia. Justin Whalin ja Marlon Wayans näyttelivät pääsosissa. Sen jälkeen on tullut muun muassa vuoden 2005 Wrath of the Dragon God ja The Book of Vile Darkness, joka ilmestyi vuonna 2012. Kammottavia leffoja jokainen, mutta vuoden 2000 versio tarjoaa kalkkunaherkkuja, joten se kannattaa jopa katsoa.

Frank Miller oli vieraanani piirtämässä kuvakäsikirjoituksiaan… Miller oli Gary Gygaxin [D&D:n luoja] hyvä ystävä. Gygax kertoi hänelle vähän ennen kuolemaansa, että haluaa Millerin kertovan tarinansa. Mitä tahansa D&D:n maailmassa tapahtuukin, sen on oltava pyhä asia. Ja näin he saivat minut projektiin mukaan”, Diesel paljastaa.

Ehkäpä näemme Frank Millerin ja Vin Dieselin D&D-elokuvan? Hyvää tulee odottaa.

Vin Dieselin The Last Witch Hunterin ensi-ilta on kuun lopussa, Suomen ensi-ilta ei tosin vielä varmistunut.

Kuva: Riddickin aikakirja

Lähde: Cinema Blend

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät jutut