Virolaisloikkareista kertova rikoskomedia on saanut inspiraationsa 80-luvun tositapahtumista – mukana muun muassa Aake Kalliala, Esko Salminen ja Jope Ruonansuu

Veijarikomediassa nähdään kaksi kaikkien tuntemaa suomalaista näyttelijäveteraania.

8.6.2017 14:33

Veijarikomedia Loikkarit (Sangarid) saa Suomen ensi-iltansa yksinoikeudella Elisa Viihteen vuokraamossa.

Tiedotteen mukaan Loikkarit on lyhyessä ajassa noussut Viron kaikkien aikojen katsojatilaston viidenneksi yli 86 000 katsojalla. Seikkailukomedia vie katsojansa 1980-luvulle, jossa kolme virolaista kaverusta pakenee Neuvostoliitosta voidakseen elää vapaassa maailmassa lännessä.

Käsikirjoittaja Martin Algus on saanut tarinaan inspiraation suomalaistenkin hyvin tuntemista tositapahtumista 1980-luvun puolivälissä.

Elokuvan pääosissa nähdään kolme virolaisnäyttelijää Mart Plus, Karl-Andreas Kalmet ja Veiko Porkanen. Suomalaisosaamista elokuvaan tuovat tunnetut näyttelijät, joihin kuuluvat muun muassa Esko Salminen, Maria Sid, Aake Kalliala, Riitta Väisänen ja Jope Ruonansuu.

Komedia on syntynyt suomalaisena, virolaisena latvialaisena yhteistuotantona. Loikkarit-elokuva on vuokrattavissa digitaalisesti vain Elisa Viihteen vuokraamossa 5.7.2017 alkaen.

Lisää luettavaa