Vuoden kehutuin kauhuelokuva sai Quentin Tarantinon vihaiseksi – näin se olisi QT:n mielestä parempi

Quentin Tarantinon Vulture-haastattelu on täynnä kuolemattomia lainauksia ja ajatuksia itseään kovasti arvostavalta ja suulaalta ohjaajalta.

The Hateful Eight -elokuvan jälkituotannossa istuva ohjaaja sanoo muun muassa, ettei ole oikein ehtinyt katsomaan uusia elokuvia, mutta piti erityisen paljon Kingsman: Salainen palvelu -elokuvasta.

Toinen elokuva, josta Tarantino tykkäsi oli David Robert Mitchellin valtavasti kehuja saanut It Follows, joka kuitenkin hyvästä premissistään huolimatta pisti myös vihaiseksi.

Tarantino tarjoileekin oman näkemyksensä siitä, miten Mitchell olisi saanut tiivistunnelmaisesta kauhuelokuvastaan paremman (varoitus: sisältää spoilereita).

”Hänen olisi pitänyt pitää mytologiansa kasassa. Hän rikkoi sitä suuntaan ja toiseen. Näemme, millaisia pahikset ovat: ne eivät ole koskaan rentoina. Ne eivät koskaan vain hengaile. Niillä on aina se sama katse ja ne etenevät aina hitaasti ja päättäväisesti sinua kohti. Mutta kuitenkin siellä elokuvateatterissa se jäbä luulee näkevänsä naisen keltaisessa mekossa, mutta tyttö kysyy vain, että ’Mikä nainen?’. Sitten kundi älyää, että se on se seuraaja. Eli hän ei älyä sen olevan seuraaja vain katsomalla sitä? Nainenhan vain seisoo siellä teatterin ovella, hymyillen hänelle, eikä hän heti huomaa sitä? Luulisi, että hän kaikista ihmisistä osaisi jo spotata ne (seuraajat) niin nopeasti kuin mahdollista. Me (katsojat) huomasimme ne heti avustajien joukosta.”

Ja Tarantino jatkaa maailman sääntöjen läpikäymistä.

”Elokuva jatkaa sellaisten asioiden tekemistä, pitämättä kiinni omista säännöistään. Esimerkiksi, voit ampua pahista päähän, mutta se toimii vain kymmenen sekuntia? Eihän siinä ole mitään vitun järkeä. Mistä siinä on kyse? Ja sitten ne ovat yhtäkkiä agressiivisia ja käyttävät tavaroita hyväkseen ja heittelevät niillä ihmisiä? Nyt ne jo tekevät suunnitelmia? Se ei ole ollut osa maailmaa aiemmin. En usko siihen, että tämä (seuraaja) on yhtäkkiä fiksumpi, kun se saadaan sinne uima-altaaseen. Ne eivät ole fiksuja.”

Jaahas. Olisiko Tarantinon aika jättää westernit taakseen ja kokeilla siipiään kauhun parissa?

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut