Wonder Woman 1984 on mädäntymässä – odotettu supersankarileffa menetti tuoreutensa Rotten Tomatoesissa

DC:n tulokasta kritisoidaan kärkkäästi.

Sinne se meni. Nimittäin Wonder Woman 1984:n tuoreus Rotten Tomatoes -sivustolla.

Wonder Womanin jatko-osa keräsi aluksi hurjat kehut, mutta kun Patty Jenkinsin ohjaamaa elokuvaa ryhdyttiin esittämään laajemmin, alkoi se saamaan myös soraääniä.

Tällä hetkellä elokuvan kriitikkoprosentti Rotten Tomatoes -sivustolla on 65, kun arvioita on 289. Eli 65 prosenttia kriitikoista pitää elokuvaa katsomisen arvoisena. Keskiarvo on 6,3/10.

Katsojat taas ovat arvostaneet elokuvaa 73 prosentin verran. Keskiarvo on 3,9/5.

Kriitikot ovat kritisoineet elokuvan tarinan olevan sotkuinen ja sekava. Elokuvasta olisi myös voinut leikata vähintään puolisen tuntia pois. Se on kuitenkin kaksi ja puolituntinen spektaakkeli. Käsikirjoitusta ovat rustanneet Jenkins, Geoff Johns ja Dave Callaham – ja se näkyy lopputuloksessa.

Elokuvassa on kriitikoiden mukaan myös ongelmallisia kohtauksia.

Spoilereita:

Chris Pinen näyttelemä Steve Trevor päätyy toisen miehen kehoon, jonka kanssa Gal Gadotin näyttelemä Wonder Woman harrastaa seksiä. Tätä on pidetty ongelmallisena, koska periaatteessahan kyseessä on raiskaus, koska kehonsa menettäneeltä mieheltä ei ole kysytty seksiin lupaa.

Egyptiin sijoittuvat kohtaukset taas sisältävät kriitikoiden mukaan ongelmallisia lähi-itämaisia stereotypioita. Elokuvassa pyritään ilmeisesti myös valtaamaan aikoinaan kolonisoitu maa takaisin.

Lähde: Screenrant

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut