World of Warcraft -ohjaaja ei ole luovuttanut unelmaprojektinsa suhteen

David Bowien poikanakin tunnettu Duncan Jones, joka on ohjannut elokuvat Kuu ja Source Code on parhaillaan pitkässä jälkityöputkessa tulevan World of Warcraft -elokuvansa kanssa. Leikkaamossa ja efektivelhojen kanssa istumisen välissä ohjaaja on kuitenkin ehtinyt kertoa hieman mietteitään seuraavasta elokuvastaan.

Kuun menestyksen jälkeen Jonesin oli tarkoitus tehdä Berliiniin sijoittuva scifi-trilleri Mute, joka kertoo mykästä baarimikosta, joka kohtaa pahan alamaailman etsiessään kidnapattua tyttöystäväänsä. Rahoittajat kuitenkin välttelivät elokuvaa, sillä pelkäsivät, että päähenkilö, joka ei puhu sanaakaan olisi vain liian vaikea pala nieltäväksi suurelle yleisölle.

Tämän jälkeen ohjaaja on puhunut tekevänsä käsikirjoituksesta ensin sarjakuvan, kuten Darren Aronofsky teki Nooan kanssa, vakuuttaakseen rahoittajat tarinan toimivuudesta ja saadakseen sille nostetta, ja jopa harkinnut sen animaationa tekemistä.

Nyt Jones on Twitterissä ilmaissut halunsa kokeilla vielä kerran, josko Mute saataisiin tehtyä. Hän kertoo, että on ajatellut antavansa elokuvalle vielä yhden kierroksen ennen kuin heittää sen ”Don Quijote” -pinoon. Tällä viittauksella Jones viittaa Terry Gilliamin ikuisuusprojektiin, joka on kuitenkin vihdoin toteutumassa.

Jonesin ja Muten tulevaisuus määrittyy luultavasti hyvin paljon World of Warcraft -elokuvan menestyksestä. Jos yleisö marssii suurin joukoin katsomaan kallista pelielokuvaa, on ohjaajalla varmasti varsin vapaat kädet seuraavan elokuvansa suhteen.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut