Yksi 2000-luvun alun kysytyimmistä näyttelijöistä katosi melkein kokonaan Hollywood-kuvioista – mitä tapahtui?

Josh Hartnettista ei ikinä tullut niin suurta tähteä kuin odotettiin.

7.8.2016 19:00

Hartnett (Isku Mogadishuun, Pearl Harbor) oli 2000-luvun alussa kysytty näyttelijä, mutta pikkuhiljaa miestä ei enää nähty suuren luokan elokuvissa. Hartnett on läpimurrostaan asti työskennellyt tasaisesti näyttelijänä, mutta silti mies on tuntunut kadonneen parrasvaloista.

Mitä tapahtui Hartnettin uralle?

Looper-julkaisu perehtyi Hartnettin uraan ja selvitti, miksi hän ei ole enää niin kysytty näyttelijä ja syitä hänen hiljaiselolleen.

Suurena syynä Harnettin katoamiselle Hollywoodin kärkinäyttelijöiden joukosta on hänen kieltäytymisensä suuren profiilin rooleista. Hän muun muassa kieltäytyi usean supersankarin (Spider-Man, Batman, Terämies) esittämisestä.

Pian agentit suuttuivat ja eivät suostuneet työskentelemään Hartnettin kanssa, koska hän ei ottanut näitä rooleja vastaan.

Hollywoodin kuviot ovat suhteellisen pienet, joten sana Hartnettin kieltäytymisestä suuren luokan rooleista kiersi nopeasti. Monia ärsytti hänen vastahakoisuutensa.

– Sanoin ehdottomasti ei väärille ihmisille, Hartnett kertoi.

– Sanoin ei, koska olin väsynyt ja halusin viettää enemmän aikaa ystävieni ja perheeni kanssa. Sitä ei katsota hyvällä tällä alalla. Ihmiset eivät pidä siitä, että heille sanotaan ei, Hartnett totesi päätöksistään.

Hartnettilla on kuitenkin onneksi paljon työskentelymahdollisuuksia, vaikka hän ei enää ole niin suuri tähti kuin 2000-luvun alussa.

– Vuosia sitten nähdessäni haluamani roolin, oli hyvä mahdollisuus, että saisin napattua sen. Nyt kun näen roolin, joudun taistelemaan siitä. Se ei ole paha asia. Se on itse asiassa enemmän palkitsevaa, Hartnett tuumaili.

Hartnett päätti myös muuttaa Hollywoodista ja palata kotikaupunkiinsa Minnesotaan. Looperin mukaan tämä ei ollut hyväksi Hartnettin uralle. Näyttelijä itse ei kadu muuttoa, vaikka hän ymmärsi sen olleen huono veto hänen uransa kannalta.

Hartnett teki pienimuotoisen comebackin pari vuotta sitten näytellessään hyviä arvioita saaneessa Penny Dreadful -kauhusarjassa. Koko sarja kuitenkin lopetettiin kolmanteen tuotantokauteen tänä vuonna.

Tästä huolimatta Hartnettilla on muutamia elokuvaprojekteja tulossa, joten eiköhän mies tule ainakin rahallisesti pärjäämään. Nähtäväksi jää, tuleeko Hartnettista enää koskaan niin suurta tähteä kuin 2000-luvun alussa.

Alla on video, jossa Hartnettin uraan perehdytään tarkemmin.

Päivitys: otsikkoa muutettu klo 23.26.

Lähde: Looper

Lisää luettavaa