Yksi kaikkien aikojen suurimmista leffatähdistä täyttää 54 vuotta – ikinuori mies ei tunnu vanhentuvan

Tom Cruise täyttää tänään 54 vuotta.

Syracusessa, New Yorkissa 3.7.1962 syntynyt Cruise on yksi kaikkien aikojen suurimpia leffatähtiä. Läpimurtonsa hän teki 1980-luvulla näyteltyään elokuvissa Riskibisnes (1983) ja Top Gun – lentäjistä parhaat (1986).

Läpimurtonsa jälkeen Cruise on tehnyt jatkuvalla tahdilla monia menestyneitä elokuvia. Sademies, Kunnian miehiä, Mission: Impossible 1-5, Jerry Maguire – elämä on peliä, Maailmojen sota ja Viimeinen samurai ovat vain muutamia esimerkkejä Cruisen ansioluettelosta. Yhteensä hänen elokuvansa ovat tuottaneet 3.6 miljardia dollaria.

Uransa aikana Cruise on saanut kolme Oscar-ehdokkuutta ja voittanut kolme Golden Globe -palkintoa.

Viime vuosina Cruise on nähty lähinnä scifi- ja toimintaelokuvissa, kuten Edge of Tomorrow, Oblivion, Jack Reacher: Tappajan jäljillä ja Mission: Imbossible -elokuvasarjan neljännessä ja viidennessä osassa.

Cruise on tullut tunnetuksi siitä, että hän ei tunnu ikääntyvän. Yli viisikymppinen mies vaikuttaa helposti jopa parikymmentä vuotta nuoremmalta.

Alla on hauska video, josta huomaa Cruisen ulkonäön pysyneen melkein muuttumattomana vuosikymmenien aikana.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lisäksi Cruise on tunnettu skientologi ja hurjapää, joka haluaa tehdä kaikki stunttinsa itse. Kahta viimeistä Mission: Imbossible -elokuvaa varten Cruise mm. roikkui oikeasti ilmassa olevan lentokoneen kyljessä ja kiipeili Burj Khalifan, maailman korkeimman rakennuksen seinää pitkin.

Seuraavaksi Cruise nähdään elokuvassa Jack Reacher: Paluu päämajaan, joka saa ensi-iltansa näillä näkymin lokakuussa. Sen jälkeen hänet nähdään rikostrillerissä Mena, kuudennessa Mission: Imbossible -elokuvassa, ja hän parasta aikaa kuvaa Muumion uusintaversiota. Tekeillä on myös jatko-osa Top Gunille.

Kuva: Mission: Impossible – Rogue Nation

Lähteet: IMDb, Box Office Mojo

Aiheeseen liittyvät jutut