Yleisö rakastaa Renny Harlinin haukuttua leffaa – näin kriitikoiden ja katsojien maut eroavat

25.8.2015 09:37

Kriitikoiden ja katsojien maut eivät aina mene yksiin. Usein sanotaankin että kun kriitikko haukkuu, niin leffa on hyvä.

Tätä havainnollistaa Hollywood.com-sivuston laatima lista, johon on kerätty yleisön suosikkielokuvia, jotka ovat saaneet huonot arvostelut. Apuna on käytetty Rotten Tomatoes -sivuston tuoreusprosentteja yleisöltä ja kriitikoilta. Listalla on 25 elokuvaa.

Sijalla 25 on Michael Bayn Bad Boys II, jonka arvosteluista vain 23 prosenttia on positiivisia. Katsojista 78 prosenttia on kuitenkin antanut positiivisen arvion.

Sijalla 20 on Renny Harlinin The Covenant, jossa hajonta on vielä isompi. Yleisöstä 62 prosenttia on tykännyt, mutta kriitikoista sille antoi positiivisen arvion vain 3 prosenttia.

Sijalla 9 on rikoselokuva Boondock Saints, jolla on vahva kulttimaine ja 91 prosentin kannatus katsojilta. Kriitikoilta on tullut vain 20 prosenttia.

Listan ykkösenä komeilee vuonna 1985 ilmestynyt animaatio Rainbow Brite and the Star Stealer, joka tunnetaan Suomessa nimellä Sateenkaari-Riti ja timanttivaras. Se on saanut yleisöltä mukavat 80 prosenttia positiivisia arvioita. Sen sijaan kriitikoiden tuomio on tyly: pyöreä nolla.

Katso koko lista täältä.

Kuva elokuvasta The Covenant.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa