Yöllä tv:ssä: Nyt on mysteerikauhu joka jakaa mielipiteet! Kaikki eivät pitäneet mutta ei ole ainakaan surkea!

IMDb-arvosana on 6,6.

12.6.2024 07:00

Yöllä voi katsella maltillisilla kauhuelementeillä varustetun mysteerileffan Kylä (The Village, 2004). Elokuvaa odotettiin aikoinaan innolla, sillä ohjaaja M. Night Shyamalan oli kerännyt meriittejä elokuvista Kuudes aisti, Unbreakable ja Signs.

Luvassa on Shyamalanin tyyliin mysteeri, joka tarjoaa myös käänteen. Elokuvaa kohtasi odotuksen jälkeen vaihteleva vastaanotto. Kaikki eivät pitäneet näkemästään. Leffa kuitenkin viihdyttää ainakin kerran, jos sitä ei ole nähnyt.

Tarinassa metsän keskellä, kylässä, majailevat asukkaat elelevät tyytyväisenä elämäänsä. Yksi huoli kuitenkin on mielessä – metsässä asuvat olennot, ja niiden vuoksi metsään ei saakaan mennä.

Ohjaajana ja käsikirjoittajana M. Night Shyamalan. Näyttelijöinä Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix sekä William Hurt. Shyamalan kirjoitti Phoenixin roolin juuri hän mielessään.

Kylä (2004).

Shyamalan laittoi näyttelijäporukan 1800-luvun tyyliselle leirille, jotta he saisivat käsityksen elämästä tuona aikana. Joaquin Phoenix valmisti samalla leirillä elokuvassa nähtävän puisen kävelykepin Bryce Dallas Howardille. Phoenix kaiversi kävelykeppiin Howardin roolihahmon nimen Ivy.

Shyamalanilla oli alun perin erilainen idea olennoista, ja ne suunniteltiin kalliopiirrosten kaltaisiksi hirviöiksi. Esimerkiksi leijoniksi, jotka kävelevät takajaloillaan takkuisine harjoineen. Kuvauspaikalla Shyamalan huomasi, että ne olivat epäuskottavia, ja olennot suunniteltiin uusiksi.

Elokuva on myös Disney Plussassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • To 13.06.2024 klo 00.40, STAR Channel
  • Pe 14.06.2024 klo 22.00, STAR Channel

Lue myös: Nyt Netflixissä: ”Hyvin, hyvin raakaa ja veristä” toimintaa – luvassa ei kuitenkaan ole elokuvataiteellista suurelämystä – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia