Zombi-leffojen isoisä George A. Romero murskaa World War Z:n

8.7.2015 13:11

George A. Romeron voidaan sanoa luoneen koko zombigenren, joten on mielenkiintoista lukea miehen mielipiteitä nykyään käynnissä olevasta zombieksploitaatiosta.

Vuonna 2013 Romero haukkui The Walking Deadin kovin sanoin. Hänen mielestään sarja on vain saippuaooppera, jossa vilahtaa välillä zombeja.

Nyt tuoreessa THR:n haastattelussa Romero haukkuu Brad Pittin World War Z:n:

”Brad Pitt oli se tyyppi, joka joutui ottamaan suuren riskin World War Z:n kanssa ja hän käytännöllisesti katsoen teurasti sen. Zombit olivat kuin vaeltajamuurahaisia ja leffa olikin kuin uusioversio Kesytöntä kiihkoa (1954) -muurahaisklassikosta.”

Romero ei ole myöskään koskaan halunnut kuulua ”Hollywoodin mafiaan”, kuten hän itse sanoo. Ohjaajalegenda on halunnut pitää leffojensa tuotannon täysin omissa käsissään.

”Olen pysynyt mahdolisimman kaukana Hollywoodista. Tein kaikki leffani Pittsburghissa tai Torontossa. En ole mukavuudenhaluinen. En ole ikinä etsinyt isoja projekteja”, Romero kertoo.

”Siihen aikaan oli tämä Hollywoodin mafia – Martin Scorcese ja Brian De Palma. Kunnioitan heitä ja monia heidän elokuviaan, mutta ei se ollut minun juttuni. En halunnut olla Hollywood-tyyppi.”

Romero on tällä hetkellä työstämässä käsikirjoitusta 15-osaisesta Empire of the Dead -sarjakuvasta, joka keskittyy zombimaailmanloppuun ja sekoittaa mukaan myös vampyyreitä.

Kuva: Wikimedia Commons

Lähde: Bloody Disgusting

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa