10-vuotias poika uskoo olevansa jälleensyntynyt Hollywood-näyttelijä – neurotieteilijäkin tutkii asiaa

26.3.2015 04:33

Oklahomassa asuva poika, Ryan, oli 4-vuotiaana osoittanut sormella Hollywoodin historiasta kertovan kirjan sivua ja sanonut: ”Tuo olen minä. Tuo henkilö minä olin.” Kyseessä oli lähes tuntematon vuonna 1964, 61-vuotiaana kuollut Hollywood-näyttelijä Marty Martyn. Poika on pystynyt kertomaan aavemaisen tarkkoja faktoja hänen elämästään.

Reinkarnaatioon perehtynyt psykiatrian ja neurotieteen tohtori Jim Tucker on kirjoittanut paljon Ryanin tapauksesta ja myös monista muista lapsista, joilla on samantapaisia jälleensyntymiskokemuksia. Tuckerin mukaan poika oli pystynyt kertomaan 55 varmistettua yksityiskohtaa Martynin elämästä. Itse asiassa, Ryanin kertomuksien perusteella löydettiin virhe liittyen Martynin ikään, joka korjattiin.

Marty Martyn on esiintynyt vain yhdessä elokuvassa, eikä miehestä löytynyt paljoa tietoa edes Googlesta, mutta silti Ryan pystyi kertomaan näyttelijästä nippelitietoja – tanssimisesta Broadwaylla, maailmanmatkailusta, toimimisesta Hollywood-agenttina ja viidestä eri avioliitosta.

Poika muisti myös asuneensa osoitteessa, jossa luki ”rock”. Martyn asui Beverly Hillsissä, North Roxburyssä. Muistoja riitti lisäksi Martynin talon yksityiskohdista, sen uima-altaasta sekä hengailusta rannalla tyttökaverien kanssa – surffausta seuraten.

Toki on helppo sanoa, että poikaa on valmennettu vanhempiensa toimesta, mutta äiti sanoo kuuluvansa baptisteihin, joille jälleensyntymisen konsepti on uskonnon vastainen ajatus. Tuntuu niin ikään oudolle, että vanhemmat käyttäisivät monta vuotta aikaa huijaukseen, vain saadakseen 15 minuuttia julkisuutta. Amerikassa tietenkin kaikki on mahdollista, joten jääköön tarinan todenperäisyyden arviointi lopulta lukijan ja Jim Tuckerin vastuulle.

Kuva elokuvasta Birth, jossa käsitellään jälleensyntymistä.

Lähde: Cinemablend

(Episodi/MLE)

Lisää luettavaa