Vampyyrisaaga päättyy verilöylyyn

15.11.2012 10:39

Twilight-saaga on vihdoin edennyt viimeiseen elokuvaan. Aamunkoi osa 2 keskittyy Bellaan (Kristen Stewart) ja tämän puolivampyyri-lapsi Renesmeehen, joka nousee sarjan uudeksi päähahmoksi. Bellan ja Edwardin (Robert Pattinson) yliluonnollista vauhtia kasvava rakkauden hedelmä on elokuvan dramaattinen katalyytti.

Teksti: Johanna Juntunen

Volturin johtava vampyyriryhmä luulee Renesmeen olevan ihmislapsi, joka on muutettu kuolemattomaksi vampyyriksi. Se on vastoin yliluonnollisen maailman sääntöjä. Niinpä Volturit matkustavat Forksiin tuhoamaan Cullenin perheen. Supervampyyriksi muuttunut Bella on vahvasti eri mieltä rangaistuksesta, joten edessä on massiivinen klaanien välinen taistelu.

Kahden Aamunkoi-elokuvan kuvaaminen samaan aikaan ei ollut helppoa näyttelijöille.

– Se oli todella haastavaa. Kuvasimme niin monia eri kohtauksia, että lopulta kukaan meistä ei tiennyt, missä järjestyksessä ja miten ne sopivat yhteen. Kuusi kuukautta kestäneet kuvaukset ottivat koville. Esimerkiksi valtavan taistelukohtauksen kuvaaminen pelkästään green screen -taustakangasta vasten tekolumessa seisten kesti kaksi ja puoli kuukautta. Se tuntui niin pitkältä ajalta joka ikinen päivä, että olin tulossa hulluksi. Olimme kirjaimellisesti olleet vihreän värin ympäröiminä niin pitkään, että jopa ulkona kaikki näytti vihreältä. Se oli todella outoa, Robert Pattinson avautuu.

Stewart näkee samankaltaisuuksia Bellan kehityksessä kohti vampyyriä ja omassa urakehityksessään, joka on ollut hyvin nopea ensimmäisestä Twilight-elokuvasta alkaen.

– Minun on ollut pakko oppia käsittelemän asioita hyvin aikuisella tasolla, sillä jos niitä ei lähesty tahdikkaasti, tilaisuus on menetetty. Se on osa aikuisena olemisen taitoa, jonka tajusin vasta melko äskettäin. Bella taas joutuu tekemään päätöksen, jota kukaan ei yleensä hänen iässään joudu tekemään.

Stewart nostaa Twilightin hyvin merkittäväksi virstanpylvääksi urallaan.

– Twilight-elokuvista on mahdotonta valita yhtä, joka merkitsisi muita enemmän, mutta Aamunkoin tekeminen kesti pisimpään. Suhtaudun kokemukseen kuin eri luokilla saatujen arvosanojen miettimiseen jälkikäteen. En halua tunteilla liikaa, mutta rakastan muistoja ja pidän kokemusteni muistelemisestä. Jos taas ajattelen uraani eteenpäin, en ole koskaan kokenut olevani suurempien haasteiden edessä, Stewart huokaa.

Lue lisää Twilightin päätöksestä uudesta Episodista 11/2012. Ilmestyy 16.11.2012.

Lisää luettavaa