Zombeja, zombeja, riittääkö kaikille aivoja?

12.11.2012 20:09

Zombit eivät lopu maailmasta. Viime viikonloppua vasten julkaistiin pari uutta traileria tulevista zombielokuvista, kun sekä Warm Bodies että World War Z saivat ensimmäiset pitkät mainoksensa.

Samalla kun Walking Dead -zombisarjan kolmas kausi jyllää Amerikassa ja vertaisverkoissa, tupsahtivat kahden hyvin erilaisen zombielokuvan trailerit linjoille.

Brad Pittin vaikeuksissa ollut, mutta ensi vuonna viimeinkin julkaisunsa saava World War Z yhdistää trailerissaan tunnelmia Independence Day ja 28 päivää myöhemmin -elokuvista, kun päähenkilö perheineen huomaa jotain hullua tapahtuvan ympärillään.

Ja hulluutta onkin luvassa zombimytologian hitaisiin tallustelijoihin tottuneille, sillä juoksevat maailmansotazombit ovat yhteistyökykyisiä kuin lemmingsit ikään. Ensi kesänä ilmestyvän World War Z:n traileri alla.

Toinen tuleva zombielokuva, Warm Bodies edustaakin sitten jotain ihan muuta, nimittäin ajattelemaan ja romantiikkaan kykeneviä zombeja. Nicholas Houltin zombi ihastuu epidemiasta selvinneeseen ihmiseen, eikä kauaa, kun ihmiskontakti jo palauttaa ihmisyyttä eläväänkuolleeseen. Warm Bodies ilmestyy ensi keväänä. Alta löytyvä traileri spoilaa koko juonen, joten loppuun asti ei kannattane katsoa, jos romanttinen toimintazombikomedia kiinnostaa.

Zombi-invaasion sivuvaikutus: Jos YouTubessa julkaistaisiin nyt käsivaralla kuvattu amatöörivideo oikeista zombeista Etelä-Amerikan viidakkokylissä, moniko uskoisi materiaalin todeksi ennen kuin olisi liian myöhäistä?

Kuva World War Z:sta.

Lähteet: Empire, Total Film

(EPISODI/JS)

Lisää luettavaa