Ilmoitus: 5 jykevää syytä katsoa Zack Snyder’s Justice League HBO Nordicilta

Zack Snyder käytännössä käynnisti DC-kustantamon supersankareihin perustuvan DCEU-universumin vuoden 2013 Man of Steel -elokuvallaan. Hän pohjusti Justice League -superryhmää mutta joutui perhesyistä vetäytymään projektista. Hänen visionsa aiheesta näki kuitenkin lopulta päivänvalon HBO Nordic -suoratoistopalvelussa – kiitos aktiivisten fanien ja tähtinäyttelijöiden tuen!

12.3.2021 14:22

ILMOITUS Jos jokin elokuva ensin menettää avaintekijänsä, saa sitten uuden mahdollisuuden – vain havaitakseen, että maailmanlaajuinen epidemia uhkaa sen toteutumista – muuttuakseen lopulta todellisuudeksi, niin eikö sen päätyminen yleisön eteen ole suorastaan tähtiin kirjoitettu?

Fanikampanja tuotti tulosta
Zack Snyder’s Justice League on mielenkiintoinen esimerkki siitä, kuinka fanien ja tekijöiden intohimo voi muuttaa asioita. Kun Zack Snyder oli vuonna 2017 jättänyt Justice League -projektin, alkoi pian faniliike, joka toivoi Snyderin version julkaisua – tietämättä edes, oliko sellaista olemassa.

Pikku hiljaa alkoi tihkua tietoa siitä, kuinka lähellä valmistumista elokuva oli ollut. Fanien ääni voimistui, he ajoivat asiaansa verkossa ja organisoivat kirjekampanjoita. He jopa keräsivät rahaa ja järjestivät mainoskampanjoita. Heihin liittyi monia Snyderin kanssa työskennelleitä tähtinäyttelijöitä ja kuvausryhmän jäseniä. Pari vuotta he tuntuivat hakkaavan päätään seinään, mutta hiljalleen studio alkoi vakuuttua. Lopputulos on nyt nähtävillä HBO Nordicilla.

Ei vain huippusarjoja
Zack Snyder’s Justice League osoittaa, että HBO Nordic ei ole vain huippusarjojen koti, vaikka sellaisena se on totuttu tuntemaan. Suoratoistopalvelussa on mahdollista kokea myös elokuvaelämyksiä. Pian Snyderin Justice Leaguen perään palveluun tulee katsottavaksi esimerkiksi myös aiheeseen oleellisesti liittyvä Wonder Woman 1984.

Snyderin Justice League itse asiassa hyödyntää parhaat piirteet molemmista maailmoista. Se on toteutettu pitkänä elokuvana, mutta toisaalta se ymmärtää peräti nelituntisen kestonsa haasteet. Niinpä elokuva on jaettu tv-sarjan jaksojen mittaisiin ”lukuihin”, joiden avulla katselua voi halutessaan rytmittää.

Pahiksen ikoninen hetki
Zack Snyder’s Justice League osoittaa kunnioitusta klassikkopahikselle. The Joker – tai suomalaisittain Jokeri – on aina kuulunut DC-sarjakuvien rakastetuimpiin konniin. Voisi sanoa, että ilman Jokeria ei olisi Batmaniakaan. DCEU:ssa hahmo on kuitenkin ajautunut sivuraiteille ja lähes häivytetty toiminnasta.

Snyderin tarkoitus oli alusta asti sisällyttää Jokeri omiin pitkän tähtäimen juonikuvioihinsa. Kun nyt näyttää siltä, että Snyderin Justice League jää hänen joutsenlaulukseen DCEU:ssa, hän nopeutti suunnitelmiaan ja sisällytti hahmon elokuvaansa.

Fanit olivat pitkään odottaneet Batmanin ja Jokerin kohtaamista, ja on suorastaan ikonista, että Snyder tarjoaa viimeisen mahdollisuuden nähdä Jared Leton Jokeri ja Ben Affleckin Batman yhdessä. Affleckhan on ilmoittanut, ettei enää pue viittaa harteilleen, mutta hyväksyi kuitenkin Snyderin kutsun Justice Leaguen tarvitsemiin lisäkuvauksiin.

Näinkin olisi voinut käydä
Zack Snyder’s Justice League palauttaa pelikentälle kaiken takana olevan megapahiksen. Marvelilla on Thanoksensa, DC:llä universumin tuhoamisesta ja uudelleen omilla säännöillään luomisesta haaveileva Darkseid.

Jos Snyder olisi jatkanut, Darkseidista olisi tullut syy sankareille lyöttäytyä yhteen – ja uusille astua esiin. Mies oli vihjaillut Darkseidin tuloa aikaisemmissa elokuvissaan, mutta hänen astuttuaan syrjään hahmo katosi myös tarinasta. Sai Zack Snyder’s Justice League ikinä jatkoa tai ei, on huikeaa saada kuvioihin vihollinen, jolla on ollut voimaa ottaa valtaansa jopa Teräsmies.

Vain mustaa haluan
Zack Snyder’s Justice League on malliesimerkki siitä, mitä Zack Snyder tekee parhaiten. Hänen sankaritarinansa ovat eeppisiä ja synkkääkin synkempiä. Sankaritkaan eivät ole puhtaita pulmusia, ja supervoimaisten hahmojen ottaessa yhteen seurauksena on massiivista tuhoa ja hävitystä viattomille sivullisillekin.

Teräsmiehen asu on ikoninen, ja vaikka sarjakuvissa hänen päällään Doomsdayn käsissä kuoltuaan nähdyllä mustalla asulla on looginen selitys, on helppo kuvitella Snyderin halunneen sen elokuvaansa esteettisestä syystä. Ja onhan se todella hyvän näköinen!

Niille, joille Zack Snyder’s Justice League ei sellaisenakaan ole tarpeeksi synkkä vastapainoksi kevyemmille, humoristisemmille ja toiveikkaammille superleffoille, on muuten tulevaisuudessa ehkä tarjolla jopa mustavalkoinen versio elokuvasta…

On hyvin todennäköistä, että Zack Snyder’s Justice League jää ainutlaatuiseksi tapaukseksi. Mutta vielä pari vuotta sitten elokuvankaan ei pitänyt olla mahdollinen. Joten kuka tietää, ehkä Snyderin henkiin herättämille hahmoille ja tapahtumille nähdään jonain päivänä jatkoa. Silloin voi sanoa, että näki niiden alun HBO Nordicilla.

Katso Zack Snyder’s Justice League (maailmanensi-ilta 18.3.) ja Wonder Woman 1984 (Suomen ensi-ilta 26.3.) – vain HBO Nordicilla!

Lisää luettavaa