Ilmoitus: Elämykset yhdistyvät elokuvateatterissa – Pakohuone sopii kaikille, jotka rakastavat aivopähkinöitä

The Secret Cabin
Room Escape / Mikko Vares

Monet kokevat elokuvateatterit pakona todellisuudesta. Samanlaisia elämyksiä – ja kenties vieläpä konkreettisemmin – tarjoavat Room Escapen pakohuonepelit, joita on sekä Tampereella että Helsingissä Finnkinon teattereiden välittömässä läheisyydessä.

ILMOITUS Room Escape -pakohuonepelit tarjoavat kiehtovaa aivojumppaa ja mukavaa yhteistä tekemistä. Pelin tarkoituksena on ratkaista suljetun huoneen sisällä sarja loogisia päättelypulmia ryhmätyönä.
Pulmat on sidottu huoneen teemaan, ja niiden tyyli vaihtelee pakohuoneiden välillä. Ratkaistavana ongelmana voi olla laskutoimitus, looginen pähkinä tai piilotetun esineen löytäminen. Viimeisenä pulmana ryhmän on ratkaistava, miten huoneesta pääsee ulos.

Pakohuonepeli käy käytännössä kaikille iästä, kunnosta tai varustuksesta huolimatta. Pelata voi koko perheen voimin tai kaveriporukassa, ja se sopii mainiosti myös työpaikkojen yhteiseen ajanviettoon. Pakohuone soveltuu kaiken ikäisille, sillä niissä ei ole mitään pelottavaa tai fyysisesti vaativaa.

Ei ole sattumaa, että Room Escapen pakohuoneet ovat Tampereella ja Helsingissä Finnkinon elokuvateatterien välittömässä läheisyydessä. Pakohuoneilla ja elokuvilla on yhteisiä piirteitä. Molemmissa on juoni, jota seurataan. Pakohuoneissa osallistutaan aktiivisesti tapahtumiin, ja tarinaan pääsee itse sisään. Teemoissa voi nähdä elokuvamaisia piirteitä.

Out of Mars.

The Secret Cabin -pelissä muuntaudutaan ryöstäjiksi, joiden on löydettävä timanteille piilopaikka ennenkuin poliisit saapuvat paikalle. Mayan Treasuressa taas matkustetaan ikiaikaiseen Maya-temppeliin, jonka aarre on saatava kuljetettua se ulos temppelistä ja Out of Marsissa olette osa pelastusoperaatiota matkalla Marsiin hakemaan siellä työskennellyttä tiedemiestä.

Pakohuoneiden turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota koronaepidemian aikana. Koska peliin osallistutaan vain omalla tutulla ryhmällä, riskit ovat pienemmät. Siivousta pelien väleissä on tehostettu, ja turvaväleistä pidetään huolta. Room Escapen toimipisteet on käsitelty Nanoksin antibakteerisin pinnoittein, ja näin estetään entistä paremmin kosketuspintojen välityksellä leviävien tautien tarttuminen. Koneellinen ilmastointi poistaa ilman suoraan pois tiloista, joten ilma ei pääse sekoittumaan pelihuoneiden välillä.

Valitse kaupunkisi ja tutustu pakohuoneisiin tästä.