Ilmoitus: Kotiteatteri tekee elokuvaillasta uskomattoman kokemuksen

Ilmoitus: Popcornin ja karkin tuoksu, jännitys ennen elokuvan alkua ja tuntemattomat ihmiset, jotka kokevat saman elämyksen yhtä aikaa kanssasi. Elokuvateattereihin sisältyy tietynlaista taikaa, joka on lähellä jokaisen elokuvaharrastajan sydäntä.

10.8.2021 09:52

Koronaepidemian myötä elokuvateattereiden taiasta nauttiminen on kuitenkin tupannut jäämään pelkäksi haaveeksi. Kotona vietetyn ajan lisääntyessä moni elokuvaharrastaja on sen sijaan nauttinut elokuvataiteesta kotisohvaltaan käsin. Tämä on saanut kenties harkitsemaan harrastukseen soveltuvan laitteiston eli kotiteatterin hankintaa aiempaa vakavammin.

 

Valitse juuri omiin tiloihisi soveltuva laitteisto

Markkinoilla on lukuisia kotiteatterivaihtoehtoja, joiden joukosta löytyy taatusti sopiva ratkaisu kaikenkokoisille kukkaroille. Mikäli asut pienemmässä asunnossa, voi tyhjälle seinälle heijastamiseen tarkoitettu projektori olla varteenotettava ratkaisu.

Laatu ei ole välttämättä yllä muiden laitteistojen tasolle, mutta projektorin mahdollistama elokuvakokemus on siitä huolimatta varsin mainio. Panosta yksinkertaisesti mukavaan sohvaan ja tarjoiluihin, niin tuot taianomaisen elokuvaillan suoraan kotiisi.

Kotiteatteri ei ole hankinta halvimmasta päästä, mutta hintahaitari on laaja, ja käytettyjä vaihtoehtoja on runsaasti tarjolla.  Jos tarkoituksenasi on rahoittaa kotiteatteri osittain säästöillä ja osittain lainarahalla, voi kulutusluotto olla yksi harkitsemisen arvoinen rahoitusmuoto.

Kulutusluottoihin liittyviä vaihtoehtoja esitellään Lainaa Helposti -sivulla, jossa voi tutkailla erilaisia lainaratkaisuja kaikessa rauhassa. Ennen kuin lainanhakuun ryhtymistä kannattaa tarjontaan perehtyä ajan kanssa ja kiinnittää erityistä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon.

 

Säästäminen kannattaa aina – vertaile lainoja kaikessa rauhassa

Vertailupuuhaan on hyvä varata ainakin muutama minuutti, sillä lainantarjoajia on edelleen monia, vaikka kiristynyt lainsäädäntö onkin karsinut osan tekijöistä. Lainojen vertailu kannattaa, sillä se tarjoaa puolueetonta ja neutraalia tietoa eri lainantarjoajista.

Palvelun avulla lainanhakija näkee nopeasti ja selkeästi eri lainanantajien tarjoamat lainasummat, laina-ajat sekä vuosikorot. Kaikki nämä ovat erittäin tärkeitä, huomioitavia seikkoja, jotta voit maksaa lainan takaisin mahdollisimman sujuvasti ja ilman ongelmia.

Vakuudetonta lainaa pystyy hakemaan täysi-ikäinen henkilö, jolla on luottotiedot kunnossa. Vakuudettoman lainan hakeminen onnistuu usein suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla.

Vakuudetonta lainaa tarjoavat sekä pankit että muut rahoitusyhtiöt. Lainojen vertailulla tarkoitetaan kilpailuttamista, jossa käydään läpi eri lainantarjoajien tarjoukset. Jos lainanhakija hakee vakuudetonta lainaa valitsemaltaan toimijalta, ei siihen yleensä tarvita tiliä kyseisessä pankissa.

Nykyinen viihde-elektroniikkatarjonta takaa monipuoliset vaihtoehdot, jotka sopivat kaikenkokoisille lompakoille sekä asunnoille. Et tarvitse välttämättä edes erillistä huonetta kotiteatteria varten. Riittää, että sinulla on huone ja tyhjä seinä.

 

Muista äänentoiston tärkeys

Kotiteatterin projektori ja mukavat istuimet ovat tärkeitä elementtejä upean elokuvaillan luomisessa, mutta katsojan kannattaa muistaa myös äänentoiston merkitys.

Hyvänkin elokuvan laatu laskee, jos ääni särisee tai tuntuu tyhjältä. Sen takia erilaiset kaiuttimet ja niihin panostaminen on tarpeen, jotta elokuvaillasta tulisi kaikin puolin miellyttävä.

Jos pyrkimyksenäsi on saavuttaa hyvä äänenlaatu mahdollisimman kustannustehokkaasti, kannattaa tarkistaa tietokoneesi äänentoistojärjestelmä. Sen avulla saat mahdollisesti suoraan laadukkaamman äänentoiston, ilman ylimääräisiä vempeleitä ja kustannuksia.

Laina on yksi vaihtoehto kotiteatterin hankintakulujen kattamiseksi, mutta viisainta on säästää ainakin osa hinnasta etukäteen. Säästetyn summan voi latoa pöytään jo ostohetkellä, jolloin tarvittavan lainarahoituksen osuus jää pienemmäksi.

Kotiteatterin pystytettyäsi tehtäväksesi jää ainoastaan valitsemiesi elokuvien katsominen. Nappaa siis popparit tai muut lempiherkkusi, ja nauti elokuvan taiasta oman kotisi rauhasta käsin. 

Lisää luettavaa