Ilmoitus: Rakenna vaikka unelmiesi kotiteatteri – näin lainojen yhdistäminen voi mullistaa kuukausibudjettisi

Huippukomponenteista kasattu oma kotiteatteri on monen elokuvia vakavasti harrastavan unelma. Asiantuntemuksen lisäksi kotiteatterin rakentaminen vaatii rahaa – tiesitkö, että lainoja yhdistävä voi saada useita satasia lisää kuukausibudjettiinsa?

ILMOITUS Itselle rakkaat harrastukset vaativat usein myös rahallisia panostuksia, eikä elokuvaharrastus ole poikkeus. Vaikka elokuvista voi nykyään nauttia lähes rajattomalla määrällä laitteita, älypuhelimen näytöltä aina jättimäisiin televisioihin asti, on oma dedikoitu kotiteatteri monen elokuvaelämykseen vakamammin suhtautuvan ainut todellinen valinta. Kotiteatteri voi olla yksiöön short throw -projektorilla huomaamattomasti rakennettu nurkkaus, tai kellariin tilaa ja kuluja säästämättä rakennettu teatterijäljitelmä. Kokoluokasta riippumatta projekti vaatii merkittäviä investointeja. Mikäli sinulla on jo useampia lainoja ja luottoja voit edullisella yhdistelylainalla säästää jopa satoja euroja kuukaudessa.

Luotot keskittämällä saat lisää rahaa käyttöösi

Lainojen yhdistäminen perustuu keskittämisen ja edullisempien hintojen tuomiin etuihin. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että potentiaaliset säästöt ovat sitä suuremmat, mitä hajautetumpi ja suurilukuinen lainajoukko on. Toisin sanottuna, jos lainoja on otettu monesta eri paikasta, voidaan keskittämällä saada helposti nopeita säästöjä. Myös otettujen luottojen hinnat vaikuttavat asiaan. Erityisesti hieman vanhemmat lainat voivat olla kuluiltaan hyvin kalliita, jolloin lainan siirtäminen uuden, edullisemman lainan piiriin tuottaa merkittäviä säästöjä.

Lainakulut kertaantuvat, kun niitä maksetaan usealle eri taholle. Säästöt taas syntyvät kun korkoa, hallinnointi- ja laskutuslisiä, sekä muita lainaan liittyviä kuluja maksetaan vain yhteen paikkaan. Lainojen yhdistäminen onnistuu usein täysin maksutta, mutta aiempien luottosopimusten purkuun voi sisältyä kuluja, jotka pitää ottaa huomioon yhdistelyyn sopivia lainoja valittaessa.

Kertyneistä luotoista unelmien toteuttamiseen

Useiden lainojen siirto yhden suuremman lainan alle mahdollistaa säästöjen tekemisen välittömästi. Saatoit ennen maksaa lainakuluja useammasta luotosta samanaikaisesti, mutta lainojen yhdistämisellä eliminoit turhat päällekkäisyydet. Näin rahaa jää enemmän sinulle tärkeisiin asioihin, kuten harrastuksiin.

Lainojen kilpailutuksen olemassa olevien luottojen yhdistelyyn tai vaikka kodin remonttiin teet nopeasti ja kuluitta Omalaina.fi lainavertailupalvelussa.