Ilmoitus: Selvitimme, miten saat parhaan elokuvan katselukokemuksen omalla kotisohvallasi

Ilmoitus: Elokuvateatterit ovat olleet kiinni jo pitkään, joten moni on päätynyt päivittämään omaa kotiteatteriaan. Selvitimme, kuinka paljon maksaa laadukas elokuvan katselukokemus.

3.7.2021 09:06

Ilmoitus: Markkinoilla on paljon erilaisia elektroniikkalaitteita. Pankkipalveluja ja rahoitusalaa vertaileva kotimainen Sortter selvitti erilaisia vaihtoehtoja parhaan katselukokemuksen saamiseksi. Lisäksi kerromme kuinka voit kilpailuttaa rahoituksesi hankintoja varten ja säästää 1 038 euroa.

 

Projektori heijastaa kuvan suurena

Projektori imitoi elokuvateatterikokemusta suurella kuvallaan. Projektorin kuvanlaaduissa on kuitenkin eroja: kuva piirtyy osittain sumeana eikä HD-teräväpiirrosta ole edes tietoakaan. Silti koolla on väliä ja valkokangas tuo elokuvallista katselukokemusta.

Lisäksi kaiuttimiin on hyvä panostaa, sillä suuri kuva vaatii mahtavaa äänentoistoa. Kreikkalaisten ja troijalaisten yhteenotto sotatantereella vaatii mahtipontisen äänenlaadun, johon tavallinen kaiutin ei valitettavasti kykene.

Hinta? Halvimmillaan projektorin saa ostettua 50 eurolla ja laadukkaamman jo 400 eurolla.

Kenelle? Projektori sopii hyvin illanistujaisiin kaveriporukan kesken, jolloin mukavuudesta ja digitaalisesta laadusta voi aina tinkiä. Lisäksi projektori on loistava valinta kisakatsomoihin.

 

Soundbar – liikaa hehkutusta vai huippu juttu?

Soundbareista kohistaan tällä hetkellä, sillä ne lupaavat ennenkuulumatonta elokuvan katselukokemusta luonnollisin kuuloisilla ääniefekteillä. Onko soundbareista kuitenkaan kotiteatterijärjestelmän haastajiksi?

Kokonsa puolesta soundbar on helppo asentaa tv-tasolle tai seinälle. Yllättävän kapeasta laitteesta lähtee tuhdin täyteläinen ääni, joka kuulostaa hyvin realistiselta. Kuulijan täytyy heristää useamman kerran korvaa: kuulostaa siltä, että kimalainen pörisee aivan korvan juuressa.

Soundbarien hinnat vaihtelevat noin 200 eurosta aina useisiin tuhansiin euroihin. Riippuu hyvin paljon kuluttajasta, minkälaisia lisäominaisuuksia hän haluaa katselukokemukseensa. Viimeisin teknologia lisää heti soundbarin hintaa huomattavasti.

Hinta? Monien vertailujen voittaja, Sonos Arc, maksaa tällä hetkellä noin 900 euroa. Yamaha MusicCast Bar 400 on myös saanut hyviä arvioita vertailuissa, ja sen hinta liikkuu 550 euron molemmin puolin. Sennheiser Ambeo Soundbar SB01 edustaa puolestaan tämän hetken viimeisintä teknologiaa, joka myös näkyy korkeana 2 500 euron hintana.

Kenelle? Esteetikoille ja hyvää äänenlaatua arvostaville

 

Mikä on paras TV?

Nykyisellä teknologialla HD resoluutio vastaa lähes täysin ihmisen silmän resoluutiota. Tällä hetkellä yksi yleisimpiä kuvaresoluutioita on 4K, mutta miten LED TV, OLED ja QLED eroavat toisistaan?

LED TV (light emitting diode) on energiatehokkuudeltaan tavallista LCD-televisiota parempi vaihtoehto. LED TV heijastaa valoa, jonka avulla näytön kontrasti paranee ja värit näyttävät luonnollisilta. Uusista teknologioista LED TV on kaikista edullisin vaihtoehto, mutta se ei välttämättä pysty tuottamaan syviä tai kirkkaita värejä yhtä hyvin kuin muut näyttövaihtoehdot.

QLED (quantum light emitting diode) on Samsungin oma teknologia, joka käyttää quantum dot -tekniikkaa. QLED näytöissä värit tulevat esiin kirkkaina ja värisävyt ovat laajemmat kuin LED TV:ssä, mutta mustan sävyt eivät ole yhtä puhtaat.

OLED-näyttö (organic light-emitting diode) parantaa erityisesti kontrastia ja saa aikaan paremman mustan värin tason. Lisäksi OLED-näytön tekniikka on mahdollistanut ohuiden ja kevyiden näyttöjen tulon markkinoille. Valmistajat lupaavat television käyttöiälle yli 30 000 käyttötunnin katseluikää.

Hinta? Riippuen mallista ja näyttötyypistä, 799–3 299 €

Kenelle? LED TV soveltuu parhaiten satunnaiseen elokuva- ja televisiokokemukseen, mikäli katsoja ei välttämättä odota laitteelta paljon. Intohimoinen elokuvien katselija saa kuitenkin parhaimman katsomiskokemuksen OLED-näytön avulla, jolloin värit ovat täyteläiset ja sävyt rikkaat.

 

Kilpailuta laitteet ja rahoitus

Ennen ostopäätöksen tekemistä uudet hankinnat kannattaa aina kilpailuttaa, jotta löydät varmasti itsellesi parhaan tarjouksen.

Moni elektroniikkaketju tarjoaa edullista osamaksusopimusta, joka mahdollistaa hankintojen tekemisen. Osamaksusopimusten kuukausihinta voi vaikuttaa pieneltä, mutta tiesitkö, että sopimusten nimelliskorko on usein jopa 20 %. Silloin kulutusluotto voi olla edullisempi rahoitusvaihtoehto, sillä kulutusluottojen korot ovat alimmillaan noin 4 %.

Muista kilpailuttaa myös rahoitusvaihtoehdot ennen osamaksusopimuksen valitsemista. Voit kilpailuttaa rahoituksen itse tai käyttää esimerkiksi kotimaisen Sortterin ilmaista verailupalvelua.  Vertailemme luottosopimukset aina todellisen vuosikoron mukaan. Lisäksi saat meiltä aina parhaan koron takuun.

Kilpailuta lainasi ilmaiseksi jo tänään

Lisää luettavaa