Nyt Elisa Viihde Viaplayssa: Suomalaisvoimin toteutettu jenkkikomedia Supercool on hillitön tapaus!

Ei ikinä uskoisi, että tämä on suomalaisen ohjaajan tekemä elokuva.

23.02.2023
Mainos

Vuoden 2020 elokuva Supercool näyttää sataprosenttisesti amerikkalaiselta high school -komedialta, mutta taustalta paljastuu suomalaiset tekijät: Yellow Film -tuotantoyhtiön tuottaja-käsikirjoittaja Olli Haikka ja ohjaaja Teppo Airaksinen (Kulman pojat, Juice).

Supercool kertoo nuoresta Neilistä, joka on lahjakas piirtäjä mutta kaikkea muuta kuin cool. Unelmien tyttö on pelkkä kaukainen fantasia. Neilin paras kaveri Gilbert taas haluaisi sosiaalisen median tähdeksi, mutta sekään ei tunnu kovin realistiselta. Sitten tulee taianomainen hetki, joka tekee unelmista totta. Mukaan lyöttäytyy Porschella ajeleva naapuri, naisia kaatava ylimielinen Jimmy (Damon Wyans Jr.).

Supercool on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa nyt, tutustu tästä.

Pääkaksikkoa esittävät Jake Short ja Miles J. Harvey pelaavat hyvin yhteen. Dialogi on täynnä hillitöntä ja paikoin todella roisiakin läppää. Teppo Airaksinen on puikoissa kuin olisi ikänsä tehnyt elokuvia Amerikassa, vaikka Supercool on hänen ensimmäinen englanninkielinen ohjaustyönsä.

”En ollut aiemmin ohjannut englanniksi mitään”, ohjaaja Teppo Airaksinen kertoi Episodille loppuvuodesta 2020, kun Supercool oli tulossa ensi-iltaan. 

”Olen elämässäni käynyt amerikkalaista lukiota nolla minuuttia. Tutustuminen lähti ihan siitä, miten siellä ruokaillaan. Se oli todella haastavaa. Onneksi meillä oli työpajoja näyttelijöiden kanssa. Painotin tosi paljon, että teidän täytyy ottaa itse vastuuta hahmoista ja siitä, miten ne puhuvat. High school -komediahan on oma genrensä, ja genretuntemukseni on suhteellisen vahva. Elokuvan pitäisi kuitenkin ponnistaa jostain todellisesta”, Airaksinen sanoo.

Lopputuloksesta tuli kuitenkin hämmästyttävän uskottava ja ennen kaikkea riemukkaan hauska. Supercool on räyhäkkä komedialeffa, joka hivelee nauruhermoja paikoittain epäkorrektiksi äityvällä huumorillaan ja letkeällä otteellaan.

Supercool on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa nyt, tutustu tästä.