Kuka olet, Mimmi Lehmä?

Paljon asiaa sisäisen äänensä seuraamisesta salapoliisioperaatioihin sisältävä musiikkipitoinen animaatio pitää pienempienkin katsojien mielenkiinnon yllä. (Ikäraja Sallittu)

10.11.2023 12:07
MAA VUOSI GENRE , , ENSI-ILTA 10.11.2023

Pienellä maatilalla asuva Mimmi Lehmä innostuu herkästi erilaisista asioista, eikä tilan lasten teatterikärpänen ole poikkeus. Niinpä Mimmi haluaa järjestää oman muu-sikaaliesityksen. Hänen ystävänsä Varis on kuitenkin sitä mieltä, että jos Mimmi tyytyisi olemaan tavallinen lehmä, ei tapahtuisi kaikenlaista hölmöä. Hyvä esimerkki on tilaa pyörittävän perheen pikkupojan lemmikkinallen katoaminen, joka tuntuu olevan Mimmin uusimman villityksen seurausta.

Sympaattinen ruotsalaisanimaatio käsittelee unelmien toteuttamista ja oikeutta olla oma itsensä. Siinä sivussa tehdään salapoliisitöitä ja järjestellään joulua. Itse asiassa hieman reilun tunnin kestoon on ahdettu todella paljon asioita. Hauskat hahmot, erikoiset tilanteet ja niitä täplittävät musiikkiesitykset pitävät pyörät liikkeessä ja pienemmänkin katsojan mielenkiinnon yllä.

Kaikenikäisille sallittu Kuka olet, Mimmi Lehmä? on nähtävissä suomen- ja ruotsinkielisellä ääniraidalla. Tämä arvio on kirjoitettu suomenkielisen version perusteella.

Jouni Vikman

Kuka olet, Mimmi Lehmä? -elokuvan traileri

Lisää luettavaa