Ainoat oikeat

27.12.2013 09:42
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 27.12.2013

Nyt on luvassa lapsen lailla käyttäytyviä, panemisesta paasaavia aikuisia naisia, vaatteiden ja meikkien kanssa leikkimistä, talutusnuorassa kulkevia lapsenomaisia aikuisia miehiä, ”hienovaraista” symboliikkaa ja enemmän tarkoituksenmukaisesti kuin realistisesti toisiaan seuraavia tapahtumia. Ainoat oikeat on siis suunnattoman nolo tapaus, mutta kun löytää sisäisen aikuisen pissiksensä, sen hyväntuulisuus saa Harlekiini-tarinan nolouden ja ihastuttavan härskin tuotesijoittelun tuntumaan suorastaan nerokkaalta.

Ainoat oikeat siis yhdistelee Frendit-sarjan lapsiksi jääneet nuoret aikuiset Salattujen elämien itsetarkoituksellisiin juonenkäänteisiin. Hanna on arvostettu terapeutti, joka ei kevytkenkäisempien ystäviensä tapaan harrasta irtosuhteita. Erään bileillan päätteeksi hän törmää mieheen, joka tuntuu täyttävän Sen Oikean kriteerit. Yhtä nopeasti mies kuitenkin katoaa rakastuneen naisen elämästä. Töiden puitteissa Hanna tapaa itsensä pääministerin, ja viikkojen yhteiselon myötä myös molemminpuoliset tunteet heräävät. Mutta mitä tapahtuu, kun mies numero yksi palaa kuvioihin?

Alkupuolisko on niin häpeilemättömän hulvaton, että järkensä sulkemaan pystynyt katsoja suorastaan odottaa kaikkea hauskuutta, jonka on tarkoitus syntyä, kun Hanna kärvistelee uuden prinssinsä ja paluun tehneen ritarinsa välissä. Jollain ihmeen tavalla elokuvaa hallinnut hyväntuulisuus kuitenkin katoaa paljon sitä ennen. Sekin olisi vielä ok, jos se olisi korvautunut koskettavuudelta. Sen sijaan tapahtumat viedään suorastaan ahdistavalle tasolle, jota komediallinen kepeys ei enää kompensoi.

Onneksi ihquus tekee paluun sekä koomisesti että koskettavasti sentään aivan loppumetreillä juuri ennen kuin krediitit lähtevät rullaamaan. Siitäkin huolimatta päällimmäiseksi elokuvasta jää mieleen Hannaa esittävän Anna-Maija Tuokon ja häntä tukevien Inka Kallénin ja Jenni Kokanderin piristävästi tavallisesta poikkeava, epäsuhtaisuudessaankin toisiaan täydentävä kolmikko – ja koomapotilas, joka viikkojen sairaalassa makaamisesta huolimatta säilyttää seksikkään sänkensä.

Ainoat oikeat -elokuvan traileri


Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Lisää luettavaa