Andra akten – Toinen näytös

Voiko elämä muuttua vielä eläkkeellä? Hauska ruotsalaisdraama selvittelee asiaa. (Ikäraja Sallittu)

10.8.2023 15:44
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 11.08.2023

Ruotsalaiset draamakomediat ovat yleensä ihan pätevää kamaa, eikä Andra akten – Toinen näytös ole mikään poikkeus. Mårten Klingbergin ohjaama ja suomalaiskaksikko Vera Kiiskisen ja Anna Heinämaan käsikirjoittama elokuva kertoo uusista mahdollisuuksista, suunnan muutoksesta sekä kivuliaista ihmissuhdekiemuroista.

Eva (aina upea Lena Olin) on eläkkeelle jäävä fysioterapeutti, jonka elämä ei ole oikein mallillaan. Entinen aviosiippa asuu naapurissa uuden naisensa kanssa ja oma poika on löytänyt uuden tyttöystävän, jonka kanssa haluaa viettää aikaa. Äidin on siirryttävä vihdoin ja viimein sivuun. Kamelin selkä katkeaa, kun Eva kuulee vielä ex-miehensä tulevista häistä.

Eva törmää sairaalan pihalla jästipäiseen ja kärttyisään Haraldiin (Rolf Lassgård). Kuuluisa näyttelijä on saanut aivoinfarktin, ja hänelle pitäisi löytää kotihoitaja. Koska kaikki on mennyt jo pieleen, niin miksei Eva voisi vielä lähteä hoitamaan tätäkin vanhaa ukkoa?

Yllättäen Eva ja Harald löytävät toisistaan tukea ja turvaa. Heidän pitää kuitenkin kasvaa ihmisinä, jotta he pystyisivät kampittamaan huolensa. Mutta ehkä pilven takaa pilkistääkin jo aurinko? Ehkäpä heidän elämänsä eivät olekaan vielä ohitse? Vieläkö on mahdollista muuttaa elämän kurssi?

Andra akten – Toinen näytös on valloittava ja hauska draamaelokuva. Olin ja Lassgård ovat erinomaisia rooleissaan. Elokuvalta olisi kuitenkin kaivannut hieman räväkämpää ja rohkeampaa otetta. Nyt se jää siihen kuuluisaan ihan kivaan keskikastiin. Draama ei oikein pure, mutta onneksi komediapuoli on ihan hyvin hallussa.

Niko Ikonen

Andra akten – Toinen näytös -elokuvan traileri

Lisää luettavaa