Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa

Uusin Asterix ja Obelix -seikkailu vie kaksikon Kiinaan pelastamaan maan keisarinnaa vallankaappauksen kourista. Vauhdikasta ja kekseliästä tarinaa katsoo koko perhe helposti yhdessä. (Ikäraja K-7)

9.3.2023 12:28
MAA VUOSI GENRE , , ENSI-ILTA 10.03.2023

Kuten kaikki sarjakuvien ystävät varmasti tietävät, vuoteen 50 eKr mennessä roomalaiset ovat valloittaneet koko Gallian – pientä bretagnelaista kylää lukuun ottamatta. Kylää asuttavat muun muassa pieni ja pippurinen soturi Asterix (Guillaime Canet) ja hiidenkivien toimitusmies Obelix (Gilles Lellouche).

Eräänä tuiki tavallisena päivänä kylään ajaa foinikialaiskauppias Finalthesiksen (Jonathan Cohen) ajamien vankkureiden mukana Kiinan keisarinnan (Linh-Dan Pham) ainoa tytär, prinsessa Sass-Yi (Julie Chen) ja tämän henkivartija Mai Wei (Leanna Chea). Syynä kolmikon pakomatkalle on petollisen ruhtinaan Deng Tsin Quinin (Bun-hay Mean) tekemä vallankaappaus. Keisarinna on vangittu ja ainoa apu olisi saatavilla vain kaukaa Galliasta. Niinpä Asterix ja Obelix rientävät matkaan. Omalle valloitusretkelleen on lähdössä myös sankareiden vanha tuttu, Rooman hallitsija Julius Caesar (Vincent Cassel), jolla on kotona hankalaa tuittupäisen Kleopatran (Marion Cotillard) kanssa.

Rakastetuista Asterix seikkailee -sarjakuvista on vuosikymmenten aikana tehty niin näyteltyjä kuin animaatioelokuvia, viimeisimpänä vuoden 2012 Asterix & Obelix Britanniassa. Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa on niistä ensimmäinen, joka ei perustu aiemmin julkaistuun sarjakuva-albumiin, vaikka toki jatkaa niiden perintöä.

Elokuva on taiten tehty ja etenee nautittavasti, vaikka ei tietenkään pysty millään tavoittamaan albumien sielua. Kuten ennenkin, tarinat kertovat antiikin ajoista, mutta kommentoivat nykyajan ilmiöitä ja teknologiaa hauskasti ja kekseliäästi. Kirjekyyhkyt toimivat Caesarin ja Kleopatran välisessä viestinnässä kuin tekstiviestit ikään. Pienen ja jopa itseironisen roolin tekee jalkapallolegenda Zlatan Ibrahimović roomalaisena sadanpäämiehenä.

Kyllä tämän elokuvan parissa viihtyy koko perhe helposti, vaikkei se ehkä mestariteos-luokkaan nousekaan.

Hannu Liekso

Asterix ja Obelix lohikäärmeen valtakunnassa -elokuvan traileri

Lisää luettavaa