Autot 2

12.8.2011 10:34
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 12. elokuuta

Viiden vuoden takaisessa ykkösosassa hyvin pohjustettu kilpa-auto Salama McQueen jää jatko-osassa yllättäen statistin rooliin. Pääosaan nousee oman lyhärikokoelmansakin saanut ykkösen sivuhahmo Martti.

Martti on lommoinen ja rähjäinen hinausauto, joka tarkoittaa hyvää, mutta kompastuu aina omaan tollomaiseen kömpelyyteensä. Siis kuin animaatioiden Adam Sandler, lainaten myös paljon Jogi-karhun olemusta.

Aavikon peräkylästä tarina vie maailmalle, kun hinausauto lähtee kilpuritoverinsa kanssa ottamaan mittaa maailman nopeimmista autoista. Ralliradat jäävät kuitenkin nopeasti toissijaisiksi, kun Marttia erehdytään luulemaan salaiseksi agentiksi ja tämä sotketaan bioenergiasalaliiton selvittelyyn.

Autot 2 on kuin mikä tahansa komediallinen agenttiseikkailu. Teknisiä vempeleitä ja pahisten ansoja riittää, kun touhottavan sählärin toilailuja seurataan Johnny Englishin (2003) malliin.

Elokuvan huumori revitään agenttitoiminnan muuttamisesta automuotoon, mutta hersyviä nauruja se ei onnistunut testiyleisön suuresta lapsikatraasta saamaan kuin kerran tai pari. Komediaa enemmän elokuva onkin jännitysseikkailu. Tai siis olisi, jos ylivoimaiset hyvisagentit eivät olisi jatkuvasti kaitsemassa Marttia pois jännittävästä pinteestä.

Suomenkielinen ääninäyttely on hyvää tasoa. Heikki Silvennoinen pärisee Marttina ja Sami Uotila Salamana.

Autot 2 on näyttävä, mutta kolkko elokuva. Sympaattiset sivuhahmot jäävät varjoon, kun ainaisessa kofeiinipilvessä hönöilevä hinausauto seikkailee lentävien superautojen joukossa. Sitä voikin suositella lähinnä nuorille agenttihenkisille pojille ja tytöille, joille 1980-luvun muuntautuvia menopelejä sisältänyt Naamio-sarja (M.A.S.K.) on vielä liian pelottava.

Jani Svensk

Autot 2 – Traileri


Filmtrailer.com

Lisää luettavaa