Death Race – kuolonajot

24.10.2008 00:00
    MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

    Syyttömänä vankilaan tuomittu mies taistelee vapautumisestaan hengenvaarallisessa autokisassa. Jos pitää räjähdyksistä, vääntyneestä pellistä, satunnaisesta verenroiskeesta ja Jason Stathamista, ei ole mitään syytä jättää näitä kalmanajoja väliin.

    Paul W.S. Andersonin (Resident Evil, Alien vs. Predator) Death Race on yksi harvoja viime vuosien toimintaelokuvia, jonka aikana en haukotellut kertaakaan – ainakaan itse elokuvan vuoksi. Kyseessä on uusintaversio vuonna 1975 valmistuneesta Death Race 2000 -elokuvasta, jonka yhdessä pääosassa pullisteli itse Sylvester Stallone. Tällä kertaa muskeleitaan esittelee Jason Statham (War, Crank), ja vaikka tämäkään versio ei kilpaile vuoden parhaan elokuvan palkinnoista tai kerää taide-elokuvien ystävien ylistyksiä monikerroksisuudestaan, on se silti kelpo adrenaliiniviihdettä.

    Synkkään tulevaisuuteen sijoittuvassa elokuvassa Jensen Ames (Statham) tuomitaan vaimonsa murhasta Terminal Prisonin vankilasaarelle. Paikka on tietenkin maanpäällinen helvetti, ja kun alkuesittelyistä on selvitty, lyö vankilanjohtaja Hennessey (Joan Allen) Jensenin vaihtoehdot pöytään: Aja muita vankeja vastaan äärimmilleen viedyssä tosi-tv-autokilpailussa, jossa tarjolla on joko vapaus tai kuolema, tai mätäne vankilassa. Mies valitsee tietysti vapauden selvittäen siinä sivussa vaimonsa oikean murhaajan vaikuttimet.

    Lisää luettavaa