Haikarat

GENRE , ENSI-ILTA 07.10.2016 TÄHDET

Tiedättekö kuinka lapset syntyvät oikeasti? No haikarathan ne tietenkin tuovat. Tai ainakin toivat, sillä haikarat pyörittävät nykyään kovaa bisnestä ja toimittavat paketteja kuin Amazon konsanaan. Herra iso pomo Jehu pohtii antavansa ykköskuriiri Juniorille ylennyksen pomotehtäviin, mutta vielä pitäisi päästä eroon orvosta Tuuli-tytöstä. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä teinityttö on kuin tuhon tornado, joka hajottaa kaiken mihin koskee.

Vahingossa käynnistyvä Vauvatehdas tuo mutkan matkaan, haisevan ja huutavan sellaisen, joten on aika ratkaista ongelmat, jotta Tuuli löytää vanhempansa ja Juniori saa duuninsa. Näin käynnistyy kovin geneerinen Haikarat, mutta onneksi Warner Bro.:in uusi animaatio on edes kohtalaisen hauska, eikä täten vajoa surkeuden suohon.

Haikarat opettavat lapsille perhearvoja ja yhteistyön tärkeyttä, kun taas aikuiset ja sopivan ikäiset piltit saavat luultavasti vauvakuumeen. Eli pieni varoituksen sana olkoon tarpeen, jos perheenlisäys ei ole mielessä. Muuten se on takuuvarmaa kohellusta ja vauhdikasta seikkailua koko perheelle.

Elokuva on hyvän näköinen ja suomidubbauskin on oikein passeli, mikä pääsi ehkä jopa yllättämään. Usein suomidubit pilaavat animaatiot, mutta nyt Petri Hantun johtama asiantunteva joukko on ihan pirteällä päällä, eikä dubbauksiin kiinnitä huomiota muuten kuin muutaman vitsin tönkköyden takia (ne suorat vitsien käännökset eivät vain toimi!).

 


YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat