Helinä-keiju ja merirosvokeiju

21.2.2014 12:50
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 21.02.2014

Yleensä Keijupoukaman ja sen jopa Pohjois-Korean varjoonsa jättävän militaristisen tiukan yhteiskuntajärjestelmän rauhaa sekoittavat Helinä-keijun uteliaisuus ja keksinnöt. Tällä kertaa elintärkeää keijupölyn tuotantoa järkyttää Helinän työstään liiankin kiinnostunut ystävä, Zarina.

Sen sijaan, että vain tyytyisi paikkaansa liukuhihnan ääressä, Zarinaa kiehtoo keijupölyn rakenne ja mahdollisuudet. Kun muut kyselevät onko tukka hyvin, Zarinan kysymykset alkavat sanalla miksi.

Omissa oloissaan Zarina ryhtyy tekemään keijupölyllä kokeiluja, jotka päättyvät katastrofaalisesti. Häpeissään Zarina pakenee Keijupoukamasta. Hän palaa vasta vuotta myöhemmin hiipimään suuren keijujuhlan kulisseihin. Kun Zarina puikahtaa pakoon keijupölyn tärkeä osatekijä mukanaan, säntää Helinä kavereineen hänen peräänsä. Sankarittaret saavat kuitenkin huomata, että heidän ystävättärensä on joutunut todella huonoon seuraan.

Helinä-keiju ja merirosvokeiju on ehdottomasti parhaimmistoa Helinän omien seikkailujen sarjassa. Keijupölyn palauttamisen ja ystävän pelastamisen köydenvedosta syntyy vauhdikas seikkailu, jossa voimasuhteet heittävät häränpyllyä monta kertaa hauskasti ja jännittävästi. Sen myös luulisi miellyttävän harvinaisen laajaa katsojakuntaa lapsista aikuisiin.

Vaikka pääosissa on seitsemän muodista ja kampauksista kiinnostunutta tyttökeijua, heidän missionsa sisältää sen verran jännittäviä vempeleitä Keijupoukaman keijupölytehtaista lentäviin laivoihin ja vauhdikasta seikkailua, että menon uskoisi kiinnostavan poikiakin. Zarinan sekoittaessa ystäviensä voimia hauskuutta riittää kaikille tasapuolisesti. Aikuisia taas kiehtoo selkeä linkitys Disney-kaanoniin tapahtumien tuntuessa pohjustukselta vuoden 1953 Peter Pan -klassikkoon.

Merirosvokeijusta esitetään ainoastaan suomeksi jälkiäänitetty versio. Pitkästä aikaa Disney-elokuvassa on mukana tarttuva renkutus, jota huomaa hyräilevänsä kotimatkallakin.

 

Helinä-keiju ja merirosvokeiju -elokuvan traileri


Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Lisää luettavaa