Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus

GENRE , , ENSI-ILTA 19.12.2014 TÄHDET

Keijupoukaman keijut hoitavat ympäristöään ja yhteisöään tarkalla työnjaolla. Osa keijuista hoitaa kasvejä, osa eläimiä ja osa pyörittää yhteisöllisiä asioita kuten keijupölyn tuotanto ja paikan turvallisuus.

Viimeksimainittua keijuttaa Fawn-keiju, jonka eläinrakkaus ei katso olennon ulkomuotoa tai vaarallisuutta. Niinpä eläintenhoitajakeiju joutuu välillä hoidokkiensa vuoksi napit vastakkain turvallisuuskeiju Nixin kanssa.

Haukanpoikasen salakuljettaminen jää kuitenkin pikkujutuksi, kun Fawn törmää salaperäisen komeetan herättämään jättimäiseen ja petomaiseen eläimeen.
Nix on vakuuttunut siitä, että kyseessä on muinaisten dokumenttien hirviöstä, joka tuo tullessaan Keijupoukaman tuhoavan myrskyn. Fawn puolestaan on sitä mieltä, että outoja rakennelmia pakonomaisesti kokoava Irvikissan ja hirmuliskon sekoitus on vain väärinymmärretty söpöläinen. Ja taivaanrannassa myrsky kokoaa voimiaan…

Helinä-keiju on viime aikoina ollut sivuosassa omaa nimeään kantavissa elokuvissa. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä Keijupuokaman ilmestyttyä Disney-universumiin Peter Pan -elokuvan kapinallisen keijun persoona on tasoittunut yhdeksi työtehtävänsä määrittelemistä keijukavereista. On siis oikeastaan vain piristävää, että Helinä-elokuvissa annetaan valokeilaa vuorotellen muillekin sarjan hahmoille.

Mikä-mikä-hirviö keskittyy Fawnin ja Nixin välisiin ristiriitoihin, joihin hirviön takaa-ajo ja piilottelu tuo mukavasti jännitystä ja huumoria. Aavistuksen väkinäisesti venytetyn oloinen Mikä-mikä-hirviö ei yllä edellisen Helinä-elokuvan, Merirosvokeijun, metatasoille mutta viihdyttää hahmoillaan ja pitää yllä yleisön nuorimpienkin jäsenten mielenkiinnon.

 Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Aiheeseen liittyvät elokuvat