Herra Heinämäki ja leijonatuuliviiri

21.12.2011 21:30
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 23.12.2011

Mitä saadaan, kun yhdistetään Kummeli-porukka, Miljoonasade-yhtye ja Pikku kakkonen? Vastaus: Herra Heinämäki, Heikki Helan esittämä tv:n touhottava maanviljelijä ja hänen ladossaan asustava Miljoonasateen Heikki Salon Lato-orkesteri.

Herra Heinämäki ja leijonatuuliviiri on suositun hahmon ensimmäinen pitkä teatterielokuva, jossa hahmo ja hänen ystävänsä joutuvat lyhyitä tv-pätkiä huomattavasti suurempaan seikkailuun. Pitkälle historiaan ulottuva aarrejahti sisältää sabotoivien kummitusten lisäksi naapurisovun paikkailua ja täydellisen vieheen rakentamista. Joku voisi sanoa, että aineksia on ehkä hieman liikaakin perheen pienimmille suunnattuun elokuvaan.

Herra Heinämäki saa vieraakseen siskontyttönsä Arskan (Adalmiina Pelli), ja yrittää epätoivoisesti keksiä kaupunkilaistytölle virikkeitä. Niitä kuitenkin riittää omastakin takaa, kun Arska tutustuu lähistöllä asuvan leipurin poikaan ja sekaantuu perheen pulmiin salaperäisen kummituksen sabotoidessa leipomon toimintaa. Neuvokas Arska ryhtyy selvittämään mysteeriä samalla kun viettää aurinkoisia kesäpäiviä setänsä kanssa ja organisoi poliisia pakoilevan Lato-orkesterin kanssa hyväntekeväisyyskonsertin.

Vaihtelevilla kuvakulmilla, kekseliäillä kuvauspaikoilla ja lavasteilla lastenelokuvaan on saatu taatusti budjettia korkeampien tuotantoarvojen tuntua. Vinkerot hahmot, kohellus sekä reippaat musiikkinumerot miellyttävät taatusti nuorta kohderyhmää, vaikka kaiken takana olevan juonittelun selvittäminen vähän liian kauan kestääkin. Lapsille suunnatun, aikuisen voimille puolen toista tunnin kuluessa käyvän naamanvääntelyn ja kaatuilun ohella mukana on mukavaa sanoilla leikkimistä.

Herra Heinämäki ja leijonatuuliviiri -elokuvan traileri


Filmtrailer.com

Lisää luettavaa