Hot Pursuit

GENRE ENSI-ILTA 22.05.2015 TÄHDET

Konstaapeli Rose Cooper (Reese Witherspoon) on kirjaimellisesti kasvanut poliisiautossa. Hän on viettänyt koko lapsuutensa aina aikuisikään saakka isänsä partioauton takapenkillä. Isänperintönä myös Cooperista tulee poliisi, mutta tiukan joustamattoman asenteensa vuoksi hän on joutunut vähempiarvoisiin tehtäviin. Hänen noloille töppäilyilleen naureskellaan avoimesti.

Eräänä päivänä hän saa mahdollisuuden näyttää kykynsä, kun latinogangsteri Felipe Riva (Vincent Laresca) on siirrettävä todistajasuojeluun. Mukaan lähtee Felipen vaimo Daniella (Sofia Vergara), joten sääntöjen mukaan tarvitaan myös naispuolinen saattaja.

Sinänsä rutiininomaiseen saattokeikkaan tulee mutka matkaan, kun naamioituneet asemiehet hyökkäävät ”vasikan” kotiin ampuen niin ilmiantajan kuin Cooperin etsiväparin. Kuin ihmeen kaupalla Cooper ja Daniella pääsevät pakoon. He suuntaavat syrjäiseen tienvarsikahvilaan, jonne Cooper hälyttää apuvoimia. Kun apuun tulevat etsivät Dixon (Michael Mosley) ja Hauser (Matthew Del Negro) saapuvat Cooperin laskujen mukaan aivan liian nopeasti, haistaa hän palaneen käryä. Apujoukot ovatkin pahoja poliiseja tarkoituksenaan listiä molemmat pakenevat naiset, ja niin pako jatkuu takaa-ajajina niin gangsterit kuin lahjotut poliisit.

Hot Pursuit yrittää olla hauska yhdistäessään eripariset näyttelijät Witherspoon ja Vergara. Witherspoon on tehnyt jo 1990-luvulta monenlaisia roolitöitä osoittaen näyttelijänkykynsä. Vuonna 2006 hän voitti naispääosa-Oscarin June Carterin roolista Johnny Cash -elämäkerrassa Walk the Line. Viime talvena hän esiintyi kahdessa draamaelokuvassa Suomenkin valkokankailla. Mutta mukaan mahtuu myös heppoisaa höttökomediaa, jota tämä elokuva edustaa.

Kolumbialaissyntyinen Sofia Vergara on tehnyt paljon sekä elokuva- että tv-töitä, mutta ehdottomasti parhaiten hänet tunnetaan sarjasta Moderni perhe.

Kun ohjaajaksi on saatu sellaiset turhakkeet kuin 27 dresses – Hääkumetta (2008) ja Odottomaton ehdotus (2009) ohjannut Anne Fletcher, on varmasti tiedetty mitä on haluttu. Vitsiä väännetään kuuman latinababen ja jäykän anglosaksinaisen eroavuuksista. Edellinen on ylinaisellinen ja aistikas, jälkimmäinen taas kuivan tylsä ja käytännöllinen. Yksi jatkuva naurunaihe on konstaapeli Cooperin lyhyys.

Ne jutut on nopeasti koluttu loppuun eivätkä muutenkaan naurata, lähinnä ne vaivaannuttavat. Mukaan on myös ympätty romanttinen sivujuonne ehdonalaisessa pantavankeudessa olevan punaniska Randyn (Robert Kazinsky) ja Cooperin välille.

Kaiken kaikkiaan Hot Pursuit on elokuva, johon on turha käyttää rahaansa ja etenkään kallisarvoista aikaansa. Sen vitsit ovat ilmeisiä, koska niiden paikat osoitetaan katsojalle selvääkin selvemmin. Tosin jos pitää vaikkapa Adam Sandlerin tai Rob Schneiderin komiikkaa nerokkaan viihdyttävänä, saattaa nauttia tästäkin elokuvasta.

 


Aiheeseen liittyvät elokuvat