Huijarit

Huijareiden hyvät puolet ovat pitkälti resurssien puutteiden katsomista läpi sormien ja potentiaalin tunnistamista. Irrallaan epämiellyttävien hahmojen yhteispeliä on silti kiehtovaa katsoa. (Ikäraja K-7)

26.12.2023 18:38
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 26.12.2023

Siru (Tuulia Eloranta) näkee päivittäisessä elämässään valtavasti vaivaa, jotta hänen ei tarvitsisi aikuistua ja elättää itseään tavalliseen tapaan. Hänen poliisisiskonsa (Pilvi Hämäläinen) ei tiedä puoliakaan Sirun tempauksista. Onneksi, sillä huijaukset nousevat uudelle tasolle, kun Siru puhuu tiensä lipevän Jukkiksen (Tommi Korpela) vetämän hyvinvointiklinikan lääkäriksi ilman pätevyyksiä.

Kevyt talven keskelle tupsahtava kesähuttu pysyy pitkään kasassa, mutta kun sen pitäisi siirtää vaihde Puhallus-tyyppiseksi veijaritarinaksi, eksytään mitä ilmeisimmin resurssiongelmista johtuen farssiraiteelle ja toiminnan pysäyttävään selittämiseen. Toisaalta moni kiinnostava hahmo – päällimmäisenä Miitta Sorvalin esittämä Sirun epäluuloinen kollega – ja potentiaalinen tilanne jää hyödyntämättä.

Siru on patologinen valehtelija ja aiheuttaa huijauksillaan ongelmia muille. Hänen poikaystäväkseen manipuloima Niko (Samuel Kujala) on pintaliitävään elitismiin kallistuva nössö. Kiinnostavaa on, että hahmot, joista on erikseen vaikea pitää, tasapainottavat toisiaan ja tuovat usein liitoksissaan natisevaan tarinaan koossa pitävää liimaa, jota kemiaksikin kutsutaan.

Jouni Vikman

Huijarit -elokuvan traileri

Lisää luettavaa