Itse ilkimys 3

Gru ja tutut kumppanit palaavat viihdyttävässä koko perheen animaatiossa. Vaikka elokuvassa on uusia hahmoja, muutamia oivalluksia ja riemastuttavia huumorikohtauksia, ei kokonaisuus tarjoa mitään uutta tai ainutlaatuista.

28.6.2017 08:49
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 30.06.2017

Gru ja Lucy saavat potkut epäonnistuneen keikan seurauksena. Tuore aviopari ei kuitenkaan ehdi kauaa harmitella, kun Gru saa tietää, että hänellä on kaksoisveli Dru. Perhe matkustaa Drun luokse maailmaan, joka on täynnä possuja ja idyllistä pikkukylän tunnelmaa. Kaksoisveljillä menee aikansa, ennen kuin he löytävät yhteisen sävelen. Vai löytävätkö he sellaista ollenkaan? Kuvioita sotkee – tai tekemistä veljeksille antaa – menneisyytensä katkeroittama kasaritelkkaritähti Balthazar Bratt.

Pahis-Bratt on juuttunut epäonniseen lapsitähtimenneisyyteensä ja onnistuu ainoastaan toistamaan itseään. Gru ja Dru ovat kliseisen erilaiset kaksoisveljekset. Rikas, hölmö ja lapsellinen Dru kehittyy hahmoista eniten tarinan edetessä, vaikka muutkin kohtaavat uusia tilanteita ja joutuvat pohtimaan askarruttavia asioita.

Elokuvassa on tarinoita moneen lähtöön, mutta katsoja pysyy silti jotenkuten perässä. Kätyrit ovat yhtä toimeliaita ja oikukkaita kuin ennenkin, ja heillä on omat kuvionsa. Vierailu Drun luona jakaa muut päähenkilöt kolmeen eri suuntaan. Sivujuonet jäävät juuri toisensa löytäneiden veljesten tarinan varjoon ja tuntuvat jopa väkisin mukaan ahdetuilta. Elokuvassa ei kuitenkaan ole mitään suloisempaa kuin yksisarvisesta innostuva pikku-Agnes, eikä muitakaan hahmoja olisi voinut unohtaa.

Vaikka Michael Jacksonia fiilistelevä pahis-Bratt ei ole hahmona kummoinen, hänen omaperäiset aseensa ja taistelutapansa riemastuttavat. Vaaleanpunaisten ja svengiä tihkuvien aseiden johdosta Gru leijailee purkkaspeedoissa ja joutuu laittamaan jalalla koreasti.

Vakavimmillaan elokuva on pohtiessaan työttömyyttä ja vanhemmuutta uusperheessä. Gru on huolissaan muutoksesta ja joutuu lisäksi erimielisyyksiin kätyreiden kanssa. Ihana Agnes yrittää auttaa murehtivaa isä-Gruta hellyyttävällä eleellä. Lucy yrittää rakentaa suhdettaan tyttöihin, mutta sysää aina viimeisen vastuun Grulle. Konnien jahtaaminen näyttäisi olevan huomattavasti yksinkertaisempaa kuin vanhemmuus.

Itse ilkimys 3 -elokuvan traileri

Lisää luettavaa