Kaameat pomot 2

GENRE ENSI-ILTA 02.01.2015 TÄHDET

Kaameat Pomot (2011) onnistui ajoittain olemaan varsin hauska tiukassa irvailussaan pieleen menevästä työpaikkadynamiikasta ja sen karmeimmista mahdollisista seurauksista. Parhaiten osuivat Kevin Spaceyn sadistinen niuho sekä Jason Sudeikis vaan ylipäätään huvittavana kirjanpitäjänä.

Jatko-osassa Spacey on pudotettu mitättömään mylvivään vilahdusroooliin. Uusina hahmoina näyttäytyvät Hansonin isä–poika-kaksikko, jota esittävät Christopher Waltz ja Chris Pine. Waltz voi olla parinkin Oscar-pystin arvoinen näyttelijä Quentin Tarantinon ohjauksessa, mutta nyt hän ei onnistu. Jennifer Aniston on edelleen mukana aneemisena seksinnälkäisenä vamppina, vaikka alkaa olla jo yli-ikäinen niihin rooleihin.

Pääkolmikonkin toilailuista paistaa väsähtänyt väkinäisyys. Jason Bateman haluaa epätoivoisesti vakuuttaa hallitsevansa koomisen ilmaisun kuitenkaan siinä onnistumatta. Hänen olisi enemmän syytä hakeutua draamaallisiin perusrooleihin, kuten vastuuntuntoinen isä Henry Rubinin mainiossa Disconnectissa. Charlie Dayn anti kakkososassa on lähinnä kimeää kaakatusta. Jos pelkästään se naurattaa, niin tämä saattaa upota. Yleensä luotettava Sudeikiskaan ei saa vetoa koneeseensa.

Ylenmäärin ei näyttelijöitäkään kannata syyllistää vaan perimmäinen syy lojuu käsikirjoituksessa. Ykkösosan idea on unohdettu ja ilmeisesti kirjoittajien mielestä loogisesti siirrytty vaiheeseen, jossa työn sankarikolmikkomme on ryhtynyt muodikkaasti yrittäjiksi muka hauskalla monitoimisuihkulla. Hansonien dynastian tarkoituksena on ostaa suuri erä tuotetta, mutta hah hah eivätpä kuitenkaan osta ja siitäkös pitäisi riemua irrota – tai sitten ei. Alkuperäisen konseptin huuhtoutuessa pois jäljelle jää kankeaa kaappausdraamaa kaikkine eltaantuvine kliseineen.

Sean Anders on ollut mukana nakuttelemassa kelpo komedioitakin kuten Millerit ja Hot Tub Time Machine, mutta kun ohjauslistalla on sellaisiakin hirvityksiä kuten Adam Sandlerin himmentämä That’s My Boy, voi pelätä pahinta. On suorastaan kiusallista seurata, miten Kaameat pomot 2:n kelpo näyttelijätkään eivät saa kohtauksiin mitään jännitettä ja komedioissa niin tärkeä rytmitaju ja ajoitus ovat täysin kateissa. Typerryttävän tylsä kohellus ja kirkuminen häviää mille tahansa oman työpaikkasi kommellukselle.

 Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

Aiheeseen liittyvät elokuvat