Kanakani ja tuomion hamsteri

Yllättävän hyvännäköinen ja hauska koko perheen seikkailuelokuva luottaa Indiana Jonesin voimaan. (Ikäraja K-7)

8.4.2022 09:16
MAA / VUOSI GENRE , , ENSI-ILTA 08.04.2022

Kanakani ja tuomion hamsteri perustuu amerikkalaisen Chris Grinen luomiin Chickenhare-sarjakuvaromaaneihin, joista ensimmäinen julkaistiin vuonna 2006. Yllättävää kyllä, näitä kirjoja ei ole suomennettu vielä, joten sillä selittynee myös elokuvan maltillinen mainostus, vaikka kyseessä on oikein hauska ja vauhdikas Indiana Jones -tyylinen eurooppalainen seikkailuelokuva.

Kanakani on eksoottinen kanan ja kanin risteytys, jonka kuuluisa seikkailija kuningas Kaarle löysi eräällä seikkailullaan ja adoptoi. Kanakani yrittää peitellä erilaisuuttaan kaikin keinoin, koska häpeää itseään. Etenkin kanan koivet ovat suuri harmi enimmäkseen kanina itseään pitävälle pitkäkorvalle.

Kanakani haluaa isänsä jalanjäljissä seikkailijaksi. Hän osallistuu Hoviseikkailijoiden seuran pääsykokeeseen, mutta epäonnistuu yrittäessään peitellä erikoista ulkomuotoaan. Kauhukseen Kanakani päästää vielä epähuomiossa ilkeän Arvid-sedän vapaaksi kosteasta tyrmästään. Arvid himoitsee voimallista valtikkaa, tuomion hamsteria, jota Hoviseikkailijoiden seura on metsästänyt jo ikuisuuden. Valtikka antaa hallitsijalleen mahtavat voimat, joilla voi hallita valtakuntia.

Kanakani saa mukaansa miespalvelijansa, kilpikonna Hugon, sekä oppaaksi pestaamansa haisunäätä Merin. Valtakunta on pelastettava hinnalla millä hyvänsä. Ja minkälaiseen seikkailuun he joutuvatkaan! Kuka löytää mystisen valtikan ensimmäisenä ja pääsee hallitsemaan valtakuntaa?

Kanakani ja tuomion hamsteri -tarina on lainattu suoraan Indiana Jones -elokuvista. Se opettaa lapsille, ettei omaa erilaisuutta tarvitse hävetä, vaan erikoispiirteet ovat oikeasti uskomaton voimavara. Kanakanikin huomaa löytävänsä itsestään aivan uudenlaisia voimia hyväksyttyään erilaisuutensa. Opettavaista hauskaa koko perheelle. Jopa perheemme viisikuinen vauva jaksoi seurata elokuvan lähes kokonaan – ja nauraa hörötti päälle, kun hahmot törmäilivät, kompuroivat ja kaatuilivat.

Elokuva on samoilta tekijöiltä kuin Bigfoot – Isojalan perhe sekä Corgi – Kuningattaren koiranpentu. Suomalaisina ääninä kuullaan Elias Kaskinen Kanakanina, Eeva Markkinen Merinä, Ville Myllyrinne Hugona, Taisto Oksanen Arvidina ja Vesa Hämes Kaarlena.

Niko Ikonen

Kanakani ja tuomion hamsteri -elokuvan traileri

Lisää luettavaa