Karjamäen joulu

Onko jotain sympaattisempaa kuin piereskelevät animaatioeläimet?

27.11.2020 15:24
MAA VUOSI GENRE , ENSI-ILTA 27.11.2020

Norjalaisanimaatiot ovat hieman harvinaisempaa tavaraa elokuvateattereissa. Rakkaudella Karjamäen joulu on kuitenkin tehty, ja piereskelevät eläimet sekä sekoileva tonttu pitävät takuuvarmasti perheen pienimmät naulittuina penkkeihinsä.

Klaara on vasikkatyttö, joka lähtee viettämään ensimmäistä jouluaan isänsä luokse Karjamäelle. Karjamäellä asuu myös lampaita, kana ja possu, ja porukkaan lyöttäytyy välillä myös paparazzi-kuvausta harrastava journalistihirvi.

Isä vaikuttaa masentuneelta eikä ole niin innoissaan joulusta. Klaara tarvitsee hieman apua joulutunnelman luomiseksi, joten hän tarjoaa tilan tontulle puuroa, vaikka se on ankarasti kielletty ennen jouluaattoa. Aluksi jouluvalmistelut sujuvat hienosti, mutta yllättäen ylensyönyt tonttu muuttuu sekopäiseksi. Joulu on mennä pilalle puuropäissään tuhoja aiheuttavan tontun takia.

Lämminhenkisen animaatioelokuvan sanoma on tärkeä: pidetään perhe yhdessä ja autetaan kavereita hädän hetkellä – eikä unohdeta piereskellä tilanteen niin vaatiessa. Perinteinen joulutarina siis. Karjamäen joulu on jatkoa vuonna 2018 ensi-iltaan tulleelle Karjamäelle.

Elokuva on suomeksi dubattu.

 

Karjamäen joulu -elokuvan traileri

Lisää luettavaa